Pakasta kotimaisia varhaisperunoita nyt, kun ne ovat parhaimmillaan. Näin saat herkullisia pottuja myös vaikka joulupöytään.
Tiesitkö, että perunoita voi myös pakastaa? Kesän varhaisperunat ovat tällä hetkellä parhaimmillaan, joten nyt on hyvä hetki sujauttaa pussillinen pottuja pakastimeen.
Kun nyt pakastat varhaisperunoita, saat talvella nautiskella ihanista kotimaisista potuista – varhaisperunat maistuvat vaikka joulupöydässä.
Lue myös: Tarkista aina yksi asia, kun ostat varhaisperunoita kaupasta
Varhaisperunoiden pakastaminen
Varhaisperunoiden pakastaminen on helppoa. Tällä Maa- ja kotitalousnaisten klassisella ohjeella pottujen pakastaminen onnistuu takuuvarmasti. Yhdistyksestä muistutetaan, että perunat kannattaa esikeittää ennen pakastamista.
– Peruna on hieman haasteellinen ja herkkä pakastettava vesipitoisuudensa vuoksi. Perunat kannattaa esikeittää kevyessä suolavedessä. Ilman kiehautusta perunan rakenne ja maku kärsivät pakkasessa, yhdistys vinkkaa.
1. Hanki perunat ja esikeitä
Valitse pakastettavaksi mahdollisimman tasakokoisia perunoita, puhdista ne ja esikiehauta niitä suolavedessä noin 3–5 minuuttia. Muistathan, että varhaisperunat kannattaa lisätä kiehuvaan veteen.
2. Jäähdytä, kuivaa, pakasta
Jäähdytä ja kuivaa perunat. Pakasta perunat pussissa tai rasiassa.
3. Lisää jäisinä veteen ja kypsennä
Kun haluat syödä perunat, laita ne jäisinä kylmään suolaveteen ja kiehauta kypsiksi. Varo, ettet keitä perunoita ylikypsiksi.
Lue myös: Varhaisperunat kylmään vai kiehuvaan veteen? Paras tapa keittää potut
Katso myös video: Näin saat taatusti hyviä varhaisperunoita
1:43