Kesän herkullisia varhaisperunoita voi syödä vaikka joulupöydässä, jos ne säilöö nyt oikeaoppisesti pakkaseen.
Kesä ja uudet perunat on monelle suomalaiselle lyömätön yhdistelmä. Mutta miltä kuulostaisi, jos voisit nautiskella varhaisperunoiden mausta myös talvella? Se on mahdollista, nimittäin perunoitakin voi pakastaa, jos ne vain käsittelee ensin oikeaoppisesti.
Varhaisperunoiden pakastaminen
Peruna on hieman haasteellinen ja herkkä pakastettava vesipitoisuudensa vuoksi. Suoraan maasta ei varhaisperunoita kannata pakkaseen työntää, vaan potut kannattaa esikeittää kevyessä suolavedessä. Ilman kiehautusta perunan rakenne ja maku kärsii pakkasessa.
Valitse pakastettavaksi mahdollisimman tasakokoisia perunoita, puhdista ne ja esikiehauta niitä suolavedessä 3-5 minuuttia. Muistathan, että varhaisperunat lisätään aina kypsymään kiehuvaan veteen. Kun perunat on esikeitetty, jäähdytetty ja niiden pinnat kuivattu, ne voi pakastaa pussissa tai rasiassa.
Maa- ja kotitalousnaiset suosittelevat valmistamaan pakastetut varhaisperunat laittamalla ne jäisinä kylmään suolaveteen ja kiehauttamaan kypsiksi. Varo, ettet keitä perunoita ylikypsiksi.
Lähde: Maa- ja kotitalousnaiset
Juttu julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2013.
Lue myös: Varhaisperunoiden keittäminen mullistuu keittiömestari Pekka Terävän metodilla – parhaat pottuvinkit koostettuna!
Lue myös: Loppuuko peruna, uhkaako sipsipula? Selvitimme, toteutuuko kotimaisten pottujen kauhuskenaario
Katso myös: Halpa vs kallis: Pystyykö edullinen yleisperuna haastamaan kotimaisen varhaisperunan?
5:43