Tee yksi muutos ostoskoriin: Näin ruokaostoksesi voivat maksaa jopa puolet vähemmän
Suuntaamalla ruokakaupan hevi-osastolta pakastehyllyille voi säästää selvää rahaa, vinkkaa Daily Meal.
Katso yllä olevalta videolta keskustelua ruokahävikistä ja kiertotaloudesta!
Hedelmiä ja kasviksia suositellaan syömään noin puoli kiloa päivässä, eikä perunaa edes lasketa mukaan. Suosituksen noudattaminen voi kuulostaa monen korvaan vaikealta – ja kalliilta. Varsinkin, jos osa kasviksista tai hedelmistä ehtii yleensä pilaantua ennen syömistä.
Kasvisten syönnissä on kuitenkin helppoa säästää ostamalla pakastevihanneksia!
Pakastevihanneksissa ja tuoreissa vaihtoehdoissa on todella eroa kukkaroille. Siinä missä esimerkiksi 150 grammaa pinaattia tai 400 gramman parsakaali voi maksaa sesongista riippuen yli parikin euroa, saa samankokoisen pussillisen vihannesta pakkasesta helposti alle eurolla.
Pakastevihannesten pilaantumisesta ei tarvitse myöskään huolehtia samalla tavalla kuin tuoreiden vaihtoehtojen pilaantumisesta, joten kerralla voi ostaa vaikka isommankin määrän.
Pakastevihannekset yhtä terveellisiä
Entä miten on terveellisyyden laita? Esimerkiksi vuonna 2009 tehty brittitutkimus osoittaa, että pakastekasvikset ovat ravintoarvoltaan aivan tuoreiden kasvisten veroisia. Itseasiassa ravintoaineet saattavat säilyä pakkasessa jopa paremmin kuin pitkään varastoiduissa, käsittelemättömissä kasviksissa.
Tuoreet kasvikset saattavat olla nimittäin jopa kuukausia varastossa ennen käyttöä, ja ajan kuluessa tuotteiden laatu heikkenee ja ravintoarvot saattavat laskea jopa heikommiksi kuin pakastevihanneksilla.
Lähteet: Daily Meal, Ruokatieto
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku