Kokki Teresa Välimäki vinkkaa helpon lisukkeen ohjeen uutuuskirjastaan.
Videolla Teresa Välimäen kaksi helppoa kakkureseptiä!
Kokki ja ruoka-alan monitaituri Teresa Välimäeltä ilmestyi lokakuussa uusi ranskalaiseen maaseutukeittiöön nojaava Le Keittokirja -teos (Readme 2020). Kirja kokoaa yhteen Teresan rakkaimmat reseptit Ranskasta.
Teresa kertoo MTV:lle luvanneensa itselleen aiemmin, ettei enää tee keittokirjoja. Mieli kuitenkin muuttui.
– Sanoin jo edellisen kirjan kohdalla, etten tee enää keittokirjoja, sillä se on raskasta hommaa ja kirjan elämä kaupassa hemmetin lyhyt. Sitten olin kustantajaan yhteydessä muista asioista ja he kysyivät minulta varta vasten kirjaideaa, Teresa muistelee.
LUE LISÄÄ KIRJAN TAUSTOISTA: Teresan viiden ainesosan suklaakakku on niin helppo tehdä, että et voi epäonnistua: "Lapsetkin tätä aina toivovat"
Teresan oma suosikkiresepti kirjasta: Marinoidut munakoisot
Mitä Teresa sitten itse nostaisi kattavasta reseptikirjastaan esiin? Ainakin yksi lisukeresepti on kokille tärkeä.
– Marinoidut munakoisot on ihan oma suosikkini kirjasta! Ne käyvät mihin vaan: leivän päälle, salaattiin, lisukkeeksi, Teresa listaa.
Teresa kertoo olevansa itse pikkelifanaatikko.
– Tykkään säilöä purkissa ruokia. Happamissta ja raikkaista jutuista pidän erityisesti. Näissä muakoisoissa on juuri sellainen täydellinen, mausteisen hapokas marinadi.