Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Marinoidut munakoisot – Teresa Välimäen helppo suosikkiresepti

marinoidutmunakoisot
Le Keittokirja
Julkaistu 13.11.2020 13:38

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Marinoitu munakoiso koukuttaa happaman raikkaalla maullaan. Ohje on kokki Teresa Välimäen käsialaa ja julkaistu Le Keittokirja -teoksessa (Readme 2020). Kuva: Hanna Hurtta.

Ainekset

  • 2 keskikokoista munakoisoa
  • 1 tl suolaa
  • tilkka tai pari oliiviöljyä

Marinadi

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 limetin mehu
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 dl tuoretta minttua hienonnettuna
  • (½ dl tuoretta korianteria hienonnettuna)
  • 1 tl chililastuja
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa

Valmistusohje

Marinoidut munakoisot valmistuvat näin:

  1. Viipaloi munakoisot noin 1 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperilla peitetyille uunipelleille ja ripottele pinnalle suola. Anna itkettyä noin 15 minuuttia. Painele pinnat kuivaksi talouspaperilla.
  2. Pirskottele viipaleille tilkka oliiviöljyä ja paahda munakoisoviipaleita 220-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, tai kunnes ne ovat saaneet kunnolla väriä.
  3. Sekoita sillä välin marinadin ainekset isossa kulhossa keskenään. Nostele uunista tulleet kuumat munakoisoviipaleet marinadin joukkoon ja kääntele niin, että maut sekoittuvat hyvin. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa.

Marinoidut munakoisot säilyvät jääkaapissa tiiviissä astiassa säilytettynä noin 5 vuorokautta.

Resepti: Teresa Välimäki, Le Keittokirja (Readme 2020)

Kuva: Hanna Hurtta

Tuoreimmat aiheesta

Marinoidut kasvikset