Marinoidut munakoisot – Teresa Välimäen helppo suosikkiresepti
Marinoitu munakoiso koukuttaa happaman raikkaalla maullaan. Ohje on kokki Teresa Välimäen käsialaa ja julkaistu Le Keittokirja -teoksessa (Readme 2020). Kuva: Hanna Hurtta.
Ainekset
- 2 keskikokoista munakoisoa
- 1 tl suolaa
- tilkka tai pari oliiviöljyä
Marinadi
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 limetin mehu
- 3 rkl riisiviinietikkaa
- 3 rkl soijakastiketta
- 1 dl tuoretta minttua hienonnettuna
- (½ dl tuoretta korianteria hienonnettuna)
- 1 tl chililastuja
- 1 tl suolaa
- 1 rkl hunajaa
Valmistusohje
Marinoidut munakoisot valmistuvat näin:
- Viipaloi munakoisot noin 1 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperilla peitetyille uunipelleille ja ripottele pinnalle suola. Anna itkettyä noin 15 minuuttia. Painele pinnat kuivaksi talouspaperilla.
- Pirskottele viipaleille tilkka oliiviöljyä ja paahda munakoisoviipaleita 220-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, tai kunnes ne ovat saaneet kunnolla väriä.
- Sekoita sillä välin marinadin ainekset isossa kulhossa keskenään. Nostele uunista tulleet kuumat munakoisoviipaleet marinadin joukkoon ja kääntele niin, että maut sekoittuvat hyvin. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa.
Marinoidut munakoisot säilyvät jääkaapissa tiiviissä astiassa säilytettynä noin 5 vuorokautta.
Resepti: Teresa Välimäki, Le Keittokirja (Readme 2020)
Kuva: Hanna Hurtta
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa