Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Iman ja Leena vinkkaavat yllättävät mausteet, joilla makaronilaatikonkin saa maistumaan paremmalta

3:50img
Vuoden ruokalähettiläät kertovat, miten arkiruoasta saa maukkaampaa.
Julkaistu 24.04.2024 18:03

Emmi Niiniaho

Tuoreiden ruokalähettiläiden mukaan ruoanlaitossa ei kannata pelätä epäonnistumisia, sillä niistä oppii parhaiten.

Ruokamessuilla palkittiin perjantaina 19. huhtikuuta ensimmäistä kertaa Vuoden Ruokalähettiläs. 

Ensimmäisenä kunnia lankesi Iman Gharagozlulle ja Leena Ahokkaalle, jotka pitävät yhdessä suosittua Iman ja Leena safkaa -tiliä Instagramissa.

Messukeskuksen tiedotteen mukaan kaksikko perusti Instagram-tilinsä tuttaviensa pyynnöstä toukokuussa 2020 ja nykyään seuraajia on yli 63 000.

Imanin ja Leenan reseptit ovat heidän omien sanojensa mukaan usein simppeleitä, mutta tuoreilla kasviksilla ja mausteilla niistä saa erittäin maukkaita.

Katso yllä olevalta videolta, mitkä asiat kaksikkoa inspiroivat ruoanlaitossa ja miten huomioida myös terveellisyys arkiruoassa.

Lue myös: Yksinkertaisen nerokas niksi lasagnen valmistamiseen – "Miksen ole tajunnut tätä aikaisemmin?"

Mausteilla potkua arkiruokaan

Iman ja Leena uskovat siihen, ettei ruoanlaitossa kannata arastella epäonnistumisen mahdollisuutta.

– Se on se epäonnistuminen, mikä opettaa, Iman toteaa.

Myös mausteiden käyttöä voisi Imanin mukaan rohkeammin vain kokeilla.

Leenan mukaan esimerkiksi jauheliha-makaronilaatikossa voisi käyttää perinteistä eksoottisempia mausteita.

– Kanelia, oreganoa, timjamia, Leena luettelee Imanin huikatessa taustalla korianterin siemenet.

Lue myös: Nyt on nopea ja ravitseva kalaruoka! Hyödynnä jämät: "Kannattaa kokeilla"

Lue myös: Oletko maistanut legendaarista kanapastaa? Helppo kastike on jättihitti

Katso myös: Helppoa ja hyvää arkiruokaa joka tilanteeseen

11:03img

Iman ja Leena vinkkaavat täydellisen kananmunaruoan aamupalapöytään ja kertovat vinkkinsä arkikokkailuun.

Katso Makuja-sivuston parhaat reseptit!

Tuoreimmat aiheesta

Arkiruoka