Iman ja Leena vinkkaavat yllättävät mausteet, joilla makaronilaatikonkin saa maistumaan paremmalta

Vuoden ruokalähettiläät kertovat, miten arkiruoasta saa maukkaampaa 3:50 Vuoden ruokalähettiläät kertovat, miten arkiruoasta saa maukkaampaa
Vuoden ruokalähettiläät kertovat, miten arkiruoasta saa maukkaampaa.

Tuoreiden ruokalähettiläiden mukaan ruoanlaitossa ei kannata pelätä epäonnistumisia, sillä niistä oppii parhaiten.

Ruokamessuilla palkittiin perjantaina 19. huhtikuuta ensimmäistä kertaa Vuoden Ruokalähettiläs. 

Ensimmäisenä kunnia lankesi Iman Gharagozlulle ja Leena Ahokkaalle, jotka pitävät yhdessä suosittua Iman ja Leena safkaa -tiliä Instagramissa.

Messukeskuksen tiedotteen mukaan kaksikko perusti Instagram-tilinsä tuttaviensa pyynnöstä toukokuussa 2020 ja nykyään seuraajia on yli 63 000.

Imanin ja Leenan reseptit ovat heidän omien sanojensa mukaan usein simppeleitä, mutta tuoreilla kasviksilla ja mausteilla niistä saa erittäin maukkaita.

Katso yllä olevalta videolta, mitkä asiat kaksikkoa inspiroivat ruoanlaitossa ja miten huomioida myös terveellisyys arkiruoassa.

Mausteilla potkua arkiruokaan

Iman ja Leena uskovat siihen, ettei ruoanlaitossa kannata arastella epäonnistumisen mahdollisuutta.

– Se on se epäonnistuminen, mikä opettaa, Iman toteaa.

Myös mausteiden käyttöä voisi Imanin mukaan rohkeammin vain kokeilla.

Leenan mukaan esimerkiksi jauheliha-makaronilaatikossa voisi käyttää perinteistä eksoottisempia mausteita.

– Kanelia, oreganoa, timjamia, Leena luettelee Imanin huikatessa taustalla korianterin siemenet.

Katso myös: Helppoa ja hyvää arkiruokaa joka tilanteeseen

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!