Nuudeleiden lisukkeena tulee maustepussi, jonka jokainen varmasti tunnistaa. Mukana on kuitenkijn myös pieni pussi valkoista töhnää, jossa ei lue mitään. Mitä tämä pussi sisältää?
Videolla: Näin edesmennyt huippukokki Anthony Bourdain opasti Yhdysvaltain entistä presidenttiä Barack Obamaa syömään oikeaoppisesti nuudeleita vuonna 2018.
Päätät keittää itsellesi lautasellisen pikanuudeleita ja avaat pakkauksen – pöydälle tippuu nuudeleiden mukana kaksi pussia, joista toisessa on mausteseos ja toisessa valkoista, ehkä hieman epäilyttävän näköistä töhnää – mitä kummaa se voi olla?
Mama-nuudeleista kerrotaan, että pussissa on RSPO-sertifioitua palmuöljyä, jonka maku riippuu siitä, mikä nuudelimaku on kyseessä. Öljyyn saatetaan sekoittaa esimerkiksi valkosipulia, chiliä tai salottisipulia lisämausteeksi.
WWF:n mukaan palmuöljy on maailman eniten käytetty kasviöljy. Sitä käytetään moniin arkisiin tuotteisiin, kuten margariiniin, kekseihin, aamiaismuroihin, jäätelöön, kynttilöihin ja pesuaineisiin. Palmuöljyn kysynnän odotetaan lisääntyvän tulevaisuudessa merkittävästi. Palmuöljyn käytön varjopuoli on kuitenkin sen vaikutukset sademetsiin: laajeneva palmuöljyn tuotanto on yksi merkittävimmistä metsäkadon aiheuttajista Kaakkois-Aasian sademetsissä. RSPO-sertifioitu palmuöljy ei kuitenkaan ole tuhonnut sademetsää. Tämä vastuullisesti tuotettu palmuöljy saapui markkinoille vuonna 2008.
Pikanuudelit rantautuivat Suomeen 1990-luvulla
Nuudelitriviasta innostuneet arvostavat varmasti myös seuraavia tietoja: Pikanuudelit keksittiin vuonna 1958 Japanissa. Suomessa ensimmäiset pikanuudelit syötiin vuonna 1994, jolloin ne saapuivat ensimmäisen kerran laajemmin kauppojen hyllyille. Suomalaisten suosikkimakuvariantti nuudelien joukosta on puolestaan kana.
Lue myös: Oletko jo valmistanut pikanuudeleita näin? Älyttömän helppo tuunausvinkki sai nuudelifanit villiintymään
Kesäuusinta. Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2016.