Mitä tummempaa suklaa on, sitä enemmän se sisältää kofeiinia.
Kaikki tietävät, että suklaa valmistetaan kaakaopavuista.
Tiesitkö kuitenkaan, että näin ollen suklaa sisältää myös pienen määrän kofeiinia?
Lue myös: Suklaamestari torppaa yleisen tavan säilyttää suklaata: "Ei missään nimessä"
Mitä tummempi suklaa, sitä korkeampi kofeiinipitoisuus
Nestemäiseen muotoon jalostetut kaakaopavut sisältävät kaakaomassaa sekä kaakaovoita. Se, kuinka paljon suklaassa on kumpaakin, riippuu siitä, millaista suklaata valmistetaan, kirjoittaa Healthline.
Yleisesti ottaen voitkin päätellä suklaan kofeiinipitoisuuden sen väristä, sillä juuri kaakaomassa on se, mikä kofeiinia sisältää.
Mitä tummempaa suklaa on, sitä enemmän se sisältää kaakaomassaa ja näin ollen kofeiinia.
MTV Uutisten vuonna 2014 julkaisemassa jutussa kerrotaan, että 100 gramman suklaalevyssä, jossa kaakaota on 85 prosenttia, kofeiinia on noiin 159 milligrammaa. Toisin sanoen, saman verran kuin kahdessa espressokupillisessa.
Jos suklaassa on 70 prosenttia kaakaota, kofeiinia on enää pienen kahvikupin tai yhden espresson verran.
Alle 50 prosenttia kaakaota sisältävissä suklaissa kofeiinin osuus on jo niin pieni, ettei sillä ole varsinaista vaikutusta.
Lue myös: Ellin helppo vadelmajogurtti-suklaapiirakka maistuu aivan suosikkipatukalta: "Täydellinen makupari"
Lue myös: Testaa suklaamousse, joka ei tunne käsitettä "liian överi" – enemmän on todellakin enemmän
Katso myös: Halpa vs kallis: Mitä eroa on halpissuklaalla ja luksusherkulla?
5:50
Katso Makuja-sivuston parhaat reseptit!
Lähde: Healthline