Valkosipuli on monen suomalaiskeittiön perusraaka-aine, mutta harva tietää, kuinka valkosipulia kannattaisi oikeasti säilyttää.
Tuoretuotteissa ei luonnollisesti ole parasta ennen -päiväyksiä, joiden mukaan niiden säilyvyydestä voisi tehdä yksinkertaisia johtopäätöksiä. Valkosipulin kohdalla voi kuitenkin luottaa siihen, että se kestää käyttökelpoisena jopa kaksi vuotta
Kynnen irroittaminen lyhentää säilyvyysaikaa
Kun valkosipulista taittaa sen varren tai irroittaa yhdenkin kynnen, lyhenee raaka-aineen säilyvyysaika merkittävästi. Sen jälkeen, kun kokonainen valkosipuli on hajotettu, kestää se käyttökelpoisena kymmenen päivää.
Älä säilytä valkosipulia jääkaapissa
Kaikkein parhaiten valkosipuli säilyy viileässä ja kuivassa paikassa. Jääkaapissa sitä ei kuitenkaan kannata säilyttää, sillä kylmässä ja kosteassa valkosipulin maku kärsii helposti, ja se saattaa alkaa versomaan.
Lähde: Popsugar