Tiesitkö? Näin valkosipulia kuuluisi oikeasti säilyttää
Valkosipuli on monen suomalaiskeittiön perusraaka-aine, mutta harva tietää, kuinka valkosipulia kannattaisi oikeasti säilyttää.
Tuoretuotteissa ei luonnollisesti ole parasta ennen -päiväyksiä, joiden mukaan niiden säilyvyydestä voisi tehdä yksinkertaisia johtopäätöksiä. Valkosipulin kohdalla voi kuitenkin luottaa siihen, että se kestää käyttökelpoisena jopa kaksi vuotta
Kynnen irroittaminen lyhentää säilyvyysaikaa
Kun valkosipulista taittaa sen varren tai irroittaa yhdenkin kynnen, lyhenee raaka-aineen säilyvyysaika merkittävästi. Sen jälkeen, kun kokonainen valkosipuli on hajotettu, kestää se käyttökelpoisena kymmenen päivää.
Älä säilytä valkosipulia jääkaapissa
Kaikkein parhaiten valkosipuli säilyy viileässä ja kuivassa paikassa. Jääkaapissa sitä ei kuitenkaan kannata säilyttää, sillä kylmässä ja kosteassa valkosipulin maku kärsii helposti, ja se saattaa alkaa versomaan.
Lähde: Popsugar
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku