Härskiintymisen estämiseksi kannattaa pekoni rullata yksittäin ja pakastaa sen sijaan, että pakettia säilyttäisi jääkaapissa.
Reseptivinkit siitä, miten pekonista saa rapeinta, ovat turhia, jos tuotteen onnistuu pilaamaan jo ennen kuin sitä ehtii kokata. Amerikkalainen ruokatieteilijä Dan Souza väittää, ettei jääkaappi ole otollisin säilytyspaikka pekonille.
Souzan mukaan pekonia olisi parempi säilyttää pakastimessa.
– Pekoni säilyy siellä pidempään härskiintymättä, Douza perustelee.
Härskiintyminen aiheutuu rasvojen hapettumisesta ja siitä seuraa epämiellyttävä haju tai maku. Douza suositteleekin pakastinta säilytyspaikaksi kaikelle rasvaa sisältävälle ruoalle, jopa voille.
Pakastimessa vallitseva kylmyys ja pimeys hidastaa härskiintymistä, joka on ongelma kaikkien erittäin rasvaisten ruokien osalta.
Pekonia ei kuitenkaan kannata laittaa pakkaseen kokonaisessa paketissa. Sen sijaan pekonit voi kääriä rullalle yksittäin erillisessä pakastepussissa. Näin pakastettuna pekonia voi käyttää tarvittavan määrän kerralla sulattamatta koko pakettia.
Lähde: Insider
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.