Testasimme "miljardöörin pekonin" – Snoop Doggin ohje pekonin valmistukseen yllättää

Näin pekonipaketille kannattaa tehdä ennen kuin käytät pekonin 0:25 Näin pekonipaketille kannattaa tehdä ennen kuin käytät pekonin
KATSO MYÖS: Tiesitkö? Näin pekonipaketille kannattaa tehdä.

Räppäri Snoop Doggin keittokirjassa pekoni on miljardien arvoista. Testasimme reseptin.

Pekonin paistamiseen on olemassa monenlaisia niksejä ja tapoja, mutta kuten kokki ja ravintoloisija Kari Aihinenkin sanoo, paras tapa valmistaa pekonia on kypsentää se uunissa.

Paremmin räppärinä tunnettu Snoop Dogg on vienyt keittokirjassaan From Crook to Cook idean vielä astetta pidemmälle, kirjoittaa The Kitchn.

Räppärin pekoniresepti on nimikoitu osuvasti "miljardöörin pekoniksi" ja Makuja-toimitus testasi, onko resepti nimensä mukainen.

Miljardöörin pekoni

Miljardöörin pekonia valmistaaksesi tarvitset pekonin lisäksi fariinisokeria, chilihiutaleita ja mustapippuria.

Reseptin mukaan 450 grammaa pekonia kohden tarvitset noin 1,2 desilitraa fariinisokeria, kaksi teelusikallista chilihiutaleita ja yhden teelusikallisen mustapippuria. Sekoita mausteet keskenään astiassa ja ripottele seos pekonien päälle tasaisesti.

Paahda 175 asteisessa uunissa, kunnes pekoni on kypsää ja rapeaa. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Jos haluat valmistaa pekonin tismalleen kuin Snoop Dogg, tarvitset lisäksi vuokasprayta. Ohjeena on vuorata uunipelti leivinpaperilla, voidella uuniritilä vuokaspraylla ja asettaa ritilä uunipellin yläpuolelle. Pekonit voi sitten asetella paahtumaan ritilän päälle ja rasva tippuu uunipellille.

Karamellisoitu pekoni – jatkoon vai ei?

Tunnetusti makean ja suolaisen liitto voi tuottaa yllättävänkin toimivia yhdistelmiä, eikä miljardöörin pekoni ole poikkeus.

Lopputuloksena on siis käytännössä karamellisoitua pekonia, joka maistuu ensimmäisellä puraisulla taivaalliselta, mutta yhden viipaleen jälkeen ehkä jo vain liian makealta.

Mutta jos olet muutoinkin suolaisen ja makean yhdistelmän fani, kannattaa antaa tälle reseptille mahdollisuus!

Katso myös: Kari Aihinen paljastaa parhaan tavan pekonin paistamiseen: "Pomminvarma juttu"

Kari Aihisella on takuuvarma tapa pekonin paistamiseen:"Pomminvarma juttu" 3:20
Kokki ja ravintoloitsija Kari Aihinen näyttää, miten pekoni kannattaa paistaa.

Lähteet: Kitchn, PureWow 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.