Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Testasimme "miljardöörin pekonin" – Snoop Doggin ohje pekonin valmistukseen yllättää

0:25img
KATSO MYÖS: Tiesitkö? Näin pekonipaketille kannattaa tehdä.
Julkaistu 01.01.2024 17:32

Emmi Niiniaho

Räppäri Snoop Doggin keittokirjassa pekoni on miljardien arvoista. Testasimme reseptin.

Pekonin paistamiseen on olemassa monenlaisia niksejä ja tapoja, mutta kuten kokki ja ravintoloisija Kari Aihinenkin sanoo, paras tapa valmistaa pekonia on kypsentää se uunissa.

Paremmin räppärinä tunnettu Snoop Dogg on vienyt keittokirjassaan From Crook to Cook idean vielä astetta pidemmälle, kirjoittaa The Kitchn.

Räppärin pekoniresepti on nimikoitu osuvasti "miljardöörin pekoniksi" ja Makuja-toimitus testasi, onko resepti nimensä mukainen.

Lue myös: Maistuva välipala munan ja pekonin ystäville – testaa Harri Syrjäsen resepti!

Miljardöörin pekoni

Miljardöörin pekonia valmistaaksesi tarvitset pekonin lisäksi fariinisokeria, chilihiutaleita ja mustapippuria.

Reseptin mukaan 450 grammaa pekonia kohden tarvitset noin 1,2 desilitraa fariinisokeria, kaksi teelusikallista chilihiutaleita ja yhden teelusikallisen mustapippuria. Sekoita mausteet keskenään astiassa ja ripottele seos pekonien päälle tasaisesti.

Paahda 175 asteisessa uunissa, kunnes pekoni on kypsää ja rapeaa. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

karamellipekoni

Miljardöörin pekonin pintaan muodostuu uunissa karamellisoitu pinta.

Jos haluat valmistaa pekonin tismalleen kuin Snoop Dogg, tarvitset lisäksi vuokasprayta. Ohjeena on vuorata uunipelti leivinpaperilla, voidella uuniritilä vuokaspraylla ja asettaa ritilä uunipellin yläpuolelle. Pekonit voi sitten asetella paahtumaan ritilän päälle ja rasva tippuu uunipellille.

Lue myös: Yksi ainesosa tekee paistetusta pekonista vieläkin parempaa: "En pysty lopettamaan syömistä"

Karamellisoitu pekoni – jatkoon vai ei?

Tunnetusti makean ja suolaisen liitto voi tuottaa yllättävänkin toimivia yhdistelmiä, eikä miljardöörin pekoni ole poikkeus.

Lopputuloksena on siis käytännössä karamellisoitua pekonia, joka maistuu ensimmäisellä puraisulla taivaalliselta, mutta yhden viipaleen jälkeen ehkä jo vain liian makealta.

Mutta jos olet muutoinkin suolaisen ja makean yhdistelmän fani, kannattaa antaa tälle reseptille mahdollisuus!

Lue myös: Ammattilaiskokin mukaan suurin osa tekee yhden kardinaalivirheen pekonin paistamisessa

Lue myös: Vegaani, ikävöitkö pekonia? Gordon Ramsay kehitti pomminvarman reseptin juuri sinulle: "Nerokasta"

Katso myös: Kari Aihinen paljastaa parhaan tavan pekonin paistamiseen: "Pomminvarma juttu"

3:20img

Kokki ja ravintoloitsija Kari Aihinen näyttää, miten pekoni kannattaa paistaa.

Katso Makuja-sivuston parhaat reseptit!

Lähteet: Kitchn, PureWow 

Tuoreimmat aiheesta

Pekoni