Tiesitkö? Suosikkilikööriä voi tehdä helposti itse: Täydellinen lopputulos perinteisellä reseptillä
Limoncelloa on suhteellisen helppo tehdä myös itse. Jos jaksat odottaa muutamia viikkoja, lopputuloksesta tulee erityisen maukas.
Pääkuvan videolla neuvotaan, miten sitruunasta saa enemmän mehua irti.
Etelä-Italiasta peräisin oleva limoncello on makea likööri, joka valmistetaan perinteisesti alkoholista, sitruunankuorista ja sokerista. Limoncello on erityisen hyvää sellaisenaan – varsinkin kylmänä tarjoiltuna, mutta siitä voi tehdä myös cocktaileja.
Alla oleva Allt om Vin -sivuston resepti on hyvin perinteinen ja helppo toteuttaa. Vaikka limoncellon valmistumisessa saattaa kestää jopa kuukausia, kypsymisprosessi hoituu pitkälti itsekseen. Mitä kauemmin maltat odottaa limoncellon maustumista, sitä parempaa siitä tulee.
Kotitekoinen limoncello (n. 1 litra valmista likööriä)
10–12 luomusitruunaa
4–5 dl sokerilientä
700 ml vodkaa
Huuhtele sitruunat huolellisesti. Irrota kuori varovaisesti kuorimaveitsellä ja varo että kuoriin ei tartu liikaa valkoista osaa, sillä se tekee juomasta kitkerää.
Siirrä sitruunankuoret lasipullon tai -purkin pohjalle, lisää vodka ja sulje pullo tiiviisti. Jos haluat, voit lisätä seokseen myös hieman sitruunamehua, mutta se ei varsinaisesti kuulu perinteiseen limoncelloon.
Aseta purkki johonkin viileään paikkaan maustumaan, esimerkiksi vaatekaapin nurkkaan. Anna maustua vähintään muutaman viikon ajan, mutta mieluiten kokonaisen kuukauden. Älä unohda ravistaa purkkia pari kertaa viikossa.
Kun seos on saanut maustua tarpeellisen ajan, siitä siivilöidään kuoret pois. Suurimmat sattumat saat pois siivilöimällä juoman esimerkiksi keittiösiivilän läpi, mutta sen tehtyäsi kaada juoma vielä esimerkiksi tavallisen kahvinkeittimen suodatinpussin lävitse.
Tee sokeriliemi kuumentamalla yhtä paljon sokeria ja vettä kattilassa, kunnes sokeri on liuennut nesteeseen. Anna jäähtyä kunnolla.
Kaada siivilöity sitruunavodka puhdistettuun lasipulloon tai -purkkiin ja lisää siihen haluamasi määrä sokerilientä. Tässä kohtaa juomaa kannattaa jo maistaa, jotta tiedät lisätä oikean määrän lientä.
Sulje purkki jälleen ilmatiiviisti ja anna maustua viileässä paikassa vähintään viikon ajan, mutta parhaan lopputuloksen saamiseksi mielellään useita viikkoja.
Tarjoile limoncello jääkylmänä!
Lähde: Allt om Vin
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka