Mansikka-aika on heinäkuussa kiivaimmillaan. Ruotsalaislehti Expressen kokosi syitä, joiden vuoksi mansikkamaalle kannattaa lähteä tänäkin kesänä.
Vitamiinipommi
Mansikat sisältävät runsaasti C-vitamiinia. Kahdeksan mansikkaa sisältää enemmän C-vitamiinia kuin yksi appelsiini. Noin 125 gramman annos mansikoita voi sisältää enemmän C-vitamiinia kuin suositeltu päivannostus, 75 milligrammaa. Lisäksi mansikoissa on antioksidantteja, kuituja, kaliumia ja se muun muassa laskee kolestroliarvoja.
Säätelee verensokeria
Mansikoiden kuitupitoisuus auttaa säätelemään myös verensokeria. Siksi mansikat ovat hyväksi myös esimerkiksi diabeetikoille ja niille, jotka haluavat pudottaa painoa tai välttää napostelua. Verensokerin heittelyt kun saavat meidät haluamaan naposteltavaa aterioiden välissä ja verensokeria tasaavat ruoat taas auttavat pitämään mielihalut loitolla.
Herkullisia reseptejä ja lukuisia käyttötarkoituksia
Mansikoista voidaan tehdä hilloa, smoothieita ja erilaisia jälkiruokia. Se on herkku toki sellaisenaankin.
Lisäksi voit kokeilla muun muassa näitä yllättäviä, mutta toimivia mansikkavinkkejä ruuanlaitossa:
1. Lisää halkaistuja mansikoita kanasalaattiin.
2. Kokoa kreikkalaisesta jogurtista, mansikanpaloista, hunajasta ja manteleista herkullinen välipala.
3. Tee salaatti vuohenjuustosta, babypinaatista ja mansikoista. Lisää lopuksi sekaan pähkinöitä.
4. Täysjyväpatonki, jossa on juustoa, muuttuu vielä paremmaksi mansikoiden kera.