6 hyvää syytä syödä mustikoita – uskomattomat terveysvaikutukset!
Mustikat ovat terveellinen ja herkullinen lisä ruokavalioon – ja niiden syöminen todella kannattaa. Lue, mitä uskomattomia terveyshyötyjä mustikat sisällään pitävät.
Mustikat ovat vähäkalorisia, monipuolisia ja herkullisia terveyspommeja. Voit sekoittaa niitä jogurtin sekaan, salaattiin tai jopa lämmittää mikrossa pakastemustikoita ja nauttia niiden lämpimästä, mustikkapiirasmaisesta mausta.
Leivonnassa mustikoita on helppo hyödyntää, ovathan ne omiaan nimenomaan piirakassa, pullissa ja muffineissa.
Tässä kuusi syytä, miksi mustikat kannattaa ottaa osaksi omaa ruokavaliota.
1. Mustikat ovat vähäkalorisia: 100 grammaa mustikoita pitää sisällään noin 44 kilokaloria.
2. Mustikat ovat täynnä ravintoaineita: Mustikat sisältävät antioksidanttista C-vitamiinia, mangaania ja kuitua.
3. Mustikat saattavat edistää sydän- ja verisuoniterveyttä: Mustikat sisältävät polyfenoleiksi kutsuttuja fytonutrientteja. Niillä on antioksidanttisia ja tulehduksia estäviä vaikutuksia ja ne voivat edistää sydämen terveyttä sekä vähentää muita kroonisia sairauksia. Erään tutkimuksen mukaan mustikat voivat myös auttaa madaltamaan verenpainetta.
4. Mustikat saattavat parantaa insuliiniherkkyyttä: Erään tutkimuksen mukaan mustikkasmoothieiden juominen auttoi esidiabeteksesta kärsiviä liikalihavia aikuisia parantamaan insuliiniherkkyyttään. Tämä saattaa johtua mustikoista löytyvistä antosyaani-yhdisteistä, joissa on antioksidanttisia ominaisuuksia.
5. Mustikoista voi olla apua aivojen terveydelle ja ne voivat parantaa kognitiivista toimintaa: Erään tutkimuksen mukaan ikääntymiseen liittyvää muistinmenetystä voi estää, mutta sitä voi myös parantaa. Tämä huomattiin, kun tutkimuksessa iäkkäille rotille syötettiin mustikoita. Muistin parantunut tila kesti ainakin kuukauden.
6. Mustikat auttavat pienentämään syövän riskiä: Mustikoiden sisältämät antosyaanit saattavat auttaa oleellisesti pienentämään riskiä sairastua syöpään.
Lähde: Huffington Post
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"