Leivän leipominen kotona tulee usein halvemmaksi kuin sen ostaminen kaupasta, muistuttaa kotitalouden lehtori Anu Heinaro.
Kuten aiemmin kerroimme, suomalaiset rakastavat leipää ja popsivat sitä vuositasolla jopa 40 kiloa henkeä kohden. Ruisleipä on monen ehdoton suosikki, mutta viime vuosina suosiotaan ovat kasvattaneet myös muun muassa erilaiset kauraleivät.
Nappaa ohje: Helppo kaurareikäleipä
Viiden jälkeen -ohjelmassa perehdyttiin maanantaina leivän säilyvyyteen Leipätiedotuksen toiminnanjohtaja Kaisa Mensosen johdolla.
Leivän leipomiseen puolestaan omat vinkkinsä antoi kotitalouden lehtori Anu Heinaro.
Helppo kaurareikäleipä uunissa
Miksi leipää kannattaa leipoa itse kotona?
– Siihen on monta syytä. Saadaan esimerkiksi leipä tuoreena ja se tulee usein edullisemmaksi ku kaupasta ostettu leipä.
Lisäksi itse leipomalla voidaan myös vaikuttaa leivän sisältöön.
Tällä kertaa Anu vinkkasi, miten kotiuunissa valmistuu makoisa kaurareikäleipä.
– Tämä on hirveän helppol Kaikki ainekset vain sekoitetaan, pannaan pellille ja taputetaan.
Kauraleivän taikinaa ei tarvitse siis edes vaivata.
Nappaa ohje: Helppo kaurareikäleipä