Valmista taikinan juuri ja anna sen tekeytyä 10 minuuttia. Peitä taikina leivinliinalla.
Lisää taikinaan suola, kaurahiutaleet ja jauhot haarukkavatkaimella sekoittaen.
Nosta taikina leivinpaperin päälle pellille ja taputtele pyöreäksi leiväksi. Tee leipään keskelle reikä esimerkiksi juomalasilla ja nosta reikä leivän viereen pellille. Ajele leivinpyörällä taitoskohdat valmiiksi ja pistele haarukalla muutama reikä leipään.
Kohota leipä hyvin leivinliinan alla ja paista se 225 asteessa uunin keskitasossa 15–20 minuuttia (reikä kypsyy nopeammin kuin leipä, ota se aikaisemmin pois uunista).
Makuja
Helppo kaurareikäleipä
Tee helppo kaurareikäleipä kotiuunissa!MTV
Julkaistu 27.01.2025 11:35
Kotitalouden lehtori Anu Heinaro valmisti helpon kaurareikäleivän Viiden jälkeen -ohjelmassa.
Taikinan juuri
- 2,5 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 tl sokeria
- 2,5 dl hiivaleipäjauhoja
Lisäksi tarvitaan
- 1 tl suolaa
- 1,5 dl kaurahiutaleita tai kauraleseitä
- 1,5-2 dl hiivaleipäjauhoja