Turussa tehdään historiaa! Ravintoloiden Michelin-tähdet jaetaan ensimmäistä kertaa Suomessa
Michelin-tähtiä jaetaan tänä kesänä ensimmäistä kertaa ikinä Suomessa.
Turku on saanut kunnian isännöidä maailman kuuluisinta ruokatapahtumaa, eli Michelin-tähtien jakoa pohjoismaisten ravintoloiden osalta. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Suomi isännöi tapahtumaa.
Pohjoismaisten ravintoloiden Michelin-tähdet jaetaan Turussa, tapahtumakeskus Logomossa maanantaina 12. kesäkuuta. Tapahtuma toteutetaan yhdessä Business Finlandin kanssa.
– Olemme nyt ensimmäistä kertaa valinneet Suomen ja kauniin Turun kaupungin vuotuisen palkintoseremoniamme pitopaikaksi. Tämä on merkittävä tunnustus sekä paikalliselle että kansalliselle ruokakulttuurille ja -perinnölle. Turku tarjoaa täydelliset puitteet juhlia koko pohjoismaisen gastronomian rikkautta ja rohkeutta, kertoo Gwendal Poullennec, Michelin Guide -julkaisujen kansainvälinen johtaja Turun kaupungin tiedotteessa.
Vuosittain julkaistavaan The Michelin Guide Nordic Countries -oppaaseen kuuluvat Suomen lisäksi Ruotsi, Tanska, Norja ja Islanti. Oppaan vuoden 2022 painoksessa on yhteensä 255 ravintolaa, joista 74:lla on tähti. Suomessa on tällä hetkellä yhteensä kahdeksan Michelin-tähdellä palkittua ravintolaa, joista seitsemän sijaitsee Helsingissä ja yksi Turussa. Turkulainen ravintola Kaskis sai ensimmäisen Michelin-tähtensä kesällä 2022.
Nostetta Suomelle ruokamatkailukohteena
Visit Finlandin johtaja Kristiina Hietasaaren mukaan Michelin-tilaisuuden saaminen Turkuun edistää hienosti tavoitetta rakentaa Suomesta entistä vahvempaa mielikuvaa ruokamatkailukohteena.
– Ruoka on olennainen osa joka ikistä matkaa ja jo vuosien ajan nostanut merkitystään matkakohteen valinnan motivaatiotekijänä. Paikallisen ruoan äärellä matkailijat kokevat ikimuistoisia elämyksiä. Suomessa on loistavia ruokamatkailukohteita, kuten esimeriksi Turku, mutta suomalaisen ruoan korkea laatu ja elämyksellinen ruokakulttuuri eivät ole maailmalla vielä kovin tunnettuja, Hietasaari sanoo tiedotteessa.
– Tähän asemaan on päästy eri toimijoiden loistavalla yhteistyöllä. Nyt saamme astua valokeilaan koko Pohjoismaisen gastronomian huippukohteena ja esitellä suomalaista ja turkulaista ruokakulttuuria todella merkittävälle vierasjoukolle, jatkaa Turun pormestari Minna Arve.
Aiemmin pohjoismainen Michelin-tähtien julkistustilaisuus on järjestetty muun muassa Stavangerissa, Trondheimissa sekä Århusissa. Tapahtumaan kokoontuu vuosittain runsas joukko huippuravintoloiden keittiömestareita sekä kansainvälistä mediaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti