Pohjoismaisille ravintoloille jaettiin maanantaina himoitut Michelin-tähdet.
Pohjoismaisten ravintoloiden Michelin-tähdet jaettiin maanantaina Helsingin Savoy-teatterissa. Suomeen saatiin kaksi uutta Michelin-ravintolaa, kun tähden nappasivat helsinkiläinen The Room ja Rukalla sijaitseva Tapio-ravintola.
Varsinaisen seremonian lisäksi Helsingin kaupunki järjesti Michelin-viikonloppuna muun muassa kutsuvieraille tarkoitetun kulinaristisen illan, jossa he pääsivät nautiskelemaan huippukokkien loihtimia versioita suomalaisista perinneruuista.
Michelin-juhlallisuuksiin oli budjetoitu satatuhatta euroa veronmaksajien rahaa. Joidenkin kriittisten äänien mielestä Michelin-huuma ei näkynyt tarpeeksi Helsingin katukuvassa ja tapahtumia oli etenkin tavallisille kaupunkilaisille ja matkailijoille vähänlaisesti.
Kaupunki järjesti kuitenkin Senaatintorilla kaikille avoimen Michelin-gaalan kisakatsomon, jonka tunnelmia seurattiin Viiden jälkeen -ohjelmassa. Helsinki Partnersin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Anu Syrmän mukaan lisää on tulossa.
– Meille on tulossa yli 600 erilaista ruokateemaista tapahtumaa. Tästä tämä alkaa ja koko vuonna tulee tapahtumaan hyvin paljon vielä, Syrmä lupaa.
– Olemme saaneet ihan valtavan määrän kansainvälistä mediaa ja kansainvälisiä ruokavaikuttajia kaupunkiin. Tulokset sitten seuraavat myöhemmin.
Kisakatsomossa näkyi myös ravintola-alan ammattilaisia, kuten keittiömestari-ravintoloitsijat Pekka Terävä Olo Groupista ja Filip Langhoff Sekel Bar & Restaurantista. Molemmilla on kokemusta siitä, mitä Michelin-tähden saavuttaminen vaatii.
– Se vaatii pitkäjänteistä työtä ja korkeaa tasoa. Pitää painaa paljon työtunteja keittiössä, Langhoff kertoo.
– Intohimoa ja kärsivällisyyttä oikeassa tasapainossa, Terävä täydentää.
Mitä Michelin-tähden saamisesta seuraa ja voiko sen menettää? Miksi Helsinki laahaa Kööpenhaminan ja Tukholman jäljessä Michelin-tähdissä? Katso kokonaiset haastattelut artikkelin videolta!