Tutkijoiden uskomaton löydös: Runsas juustonsyönti onkin terveydelle hyväksi – laskee rasvaprosenttia ja kolesterolia
Irlantilaiset tutkijat selvittivät maitotuotteiden vaikutusta 1500 terveeseen ihmiseen. Tutkimustulokset olivat yllättävät.
Tuoreen irlantilaistutkimuksen mukaan runsaasti juustoa syövillä irlantilaisilla ei ole korkeampi verenkolesteroli kuin heillä, jotka eivät syö juustoa. Tutkimuksen toteutti University College Dublin. Nykyisissä terveyssuosituksissa kerrotaan runsaasti tyydyttyneitä rasvoja sisältävien ruokien, kuten juuston nostavan veren kolesterolitasoa. Korkea kolesteroli on suurin riskitekijä sydänsairausten ja halvausten syntyyn.
Juusto hyväksi – vähärasvaiset maitotuotteet nostivat kolesterolia
Tuoreet tutkimustulokset kuitenkin osoittavat, ettei runsas juustonsyönti kohota LDL-kolesterolia tai lisää kehon rasvaprosenttia. Tutkimuksissa analysoitiin maitotuotteiden, kuten maidon, juuston, jogurtin, kerman ja voin vaikutusta 1500 irlantilaiseen 18-90 -vuotiaaseen, terveeseen ihmiseen.
Tutkimustulos vahvistaa aiempia löydöksiä, joiden mukaan juuston tyydyttynyt rasva ei vaikuta haitallisesti veren kolesteroliin sen sisältämien uniikkien ravintoaineiden ansiosta.
Tutkijat havaitsivat myös, että runsas maitotuotteiden käyttö oli yhteydessä alhaisempaan painoindeksiin, rasvaprosenttiin ja verenpaineeseen sekä kapeampaan vyötäröön. Sen sijaan vähärasvaisia maitotuotteita syövien ihmisten kolesterolitasot olivat korkeammat ja he nauttivat kaiken kaikkiaan enemmän hiilihydraatteja ruokavaliossaan.
Tutkimustuloksista uutisoi Suomessa ensimmäisenä Yle.
Lähde: UCD
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"