Perinteinen vispipuuro valmistuu puolukoista, mutta klassista reseptiä kannattaa rohkeasti tuunata käyttämällä sen pääraaka-aineena puolukan sijaan esimerkiksi mansikkaa.
Ruokabloggaaja Hellapoliisin eli Kati Jaakosen vinkeillä vispipuuro valmistuu modernilla twistillä mansikoista ja tyrnimarjoista. Poimi vinkit modernin vispipuuroverson valmistamiseen!
– Tyrnimarjat ja mansikat sopivat mainiosti yhteen. Mansikan makeus loiventaa tyrnien kirpakkuuden. Tästä makuparista valmistat herkullisen vispipuuron, jota sopii tarjoilla niin aamupalana kuin välipalanakin, Hellapoliisi vinkkaa.
Hellapoliisin tyrni-mansikkavispipuuro
6 annosta
1 l vettä
1 ½ dl mannasuurimoita
100 g tyrnimarjoja
100 g mansikoita
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää mannasuurimot ohuena nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen.
Lisää tyrnimarjat ja mansikat, sekä sokeri.
Anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.
Lisää valmiin puuron joukkoon vaniljasokeri.
Jäähdytä puuro ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella tai yleiskoneen kulhossa.
Tarjoa puuro jäähtyneenä.
Säilytä jääkaapissa.
Vinkki! Valmista puuro mistä tahansa marjoista tai hedelmistä ja mausta halutessasi ripauksella kanelia tai kardemummaa.
Lähde: Hellapoliisi