Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Täydellinen käyttötapa mustikoille – tätä kannattaa kokeilla!

shutterstock_146861537
Mustikat ovat nyt parhaimmillaan.Shutterstock
Julkaistu 21.07.2016 09:21

MTV LIFESTYLE

Metsät pullistelevat nyt kypsiä mustikoita. Kannattaa pitää mielessä, että mustikka taipuu helposti myös moneen muuhun kuin klassiseen mustikkapiirakkaan.

Valmista ruokabloggaaja Hellapoliisin eli Kati Jaakosen reseptillä herkullista ja raikasta mustikka-kardemummajäätelöä, joka valmistuu ilman jäätelökonetta. Hellapoliisin resepti on virkistävää vaihtelua perinteiselle mustikkapiirakalle.

– Mustikkajäätelö on ihana kesäherkku, joka saa trendikkään maun kardemummasta. Voit kokeilla tätä jäätelöä myös muista marjoista valmistettuna, Hellapoliisi vinkkaa

LUE MYÖS: Superherkullinen mustikkapiirakka

Hellapoliisin mustikka-kardemummajäätelö

4–6 annosta

5 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa (maustamaton tai vanilja)
100 g mustikoita
1 tl kardemummaa tai maun mukaan
½ dl sokeria
3 munaa
1 dl glukoosisiirappia
1 rkl vaniljasokeria

Koristeeksi:
100 g mustikoita

Vaahdota kuohukerma.

Vatkaa joukkoon tuorejuusto, mustikat, kardemumma ja sokeri.

Vatkaa munat, glukoosisiirappi ja vaniljasokeri vaahdoksi.

Yhdistä seokset ja vatkaa keskenään. Sekoita lopuksi joukkoon vielä tuoreet tai kohmeiset mustikat kevyesti sekoittaen.

Tarkista maku.

Laita pakastimeen kulhossa ja vatkaa seosta muutaman kerran pakastuksen alkuvaiheessa puolen tunnin välein.

Jäätelö on valmista muutaman tunnin kuluttua tai seuraavana päivänä.

Pyöritä palloiksi ja nauti!   

Lisää aiheesta:

Paluu menneisyyteen: Herkuttele kesän marjoilla! Koko perheen suosikkileivonnainen vie takaisin lapsuuden kesiinSuussa sulava mansikkatiramisu on kesän takuuvarma hitti – tämä jälkiruoka ei petä koskaan! Tässäkö kesän himotuin leivos? Suosikkijuoma taipuu nyt meheväksi kakuksiMustaviinimarjat hyötykäyttöön: Leivo herkullinen piirakkaSuperherkullisen mustikkapiirakan resepti – tätä kannattaa kokeilla!Unohda perinteinen vispipuuro – kokeile näitä yllättäviä raaka-aineita

Tuoreimmat aiheesta

Makuja