Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hollandaisekastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeile tehdä oma hollandaisekastikkeesi. Kastikkeen pohjana on voita ja munankeltuaisia ja se tarjoillaan haaleana. On tärkeää sekoittaa keltuaiset veteen ennen kuin ne vatkataan vesihauteessa jotta kastike ei juoksetu. Kastike sopii munaruokien, kasvisruokien ja eleganttien kalaruokien lisäkkeeksi.

Neljälle

  • 150 g voita
  • 2 munankeltuaista
  • 1 tl vastapuristettua sitruunamehua
  • 2-3 rkl vettä
  • suolaa
  • jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Sulata voi matalalla lämmöllä, älä anna sen ruskistua.

2. Sekoita keltuaiset, sitruuna ja vesi kattilassa (ei alumiinikattilassa). Laita kattila vesihauteeseen juuri kiehumispisteen alapuolella. Vatkaa nopeasti kunnes seos sakenee.

3. Lisää voisula vähän kerrallaan vatkaten samalla voimakkaasti. Varo, ettei voin pohjasakka tule mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Gluteeniton