Hollandaisekastike
Kokeile tehdä oma hollandaisekastikkeesi. Kastikkeen pohjana on voita ja munankeltuaisia ja se tarjoillaan haaleana. On tärkeää sekoittaa keltuaiset veteen ennen kuin ne vatkataan vesihauteessa jotta kastike ei juoksetu. Kastike sopii munaruokien, kasvisruokien ja eleganttien kalaruokien lisäkkeeksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 150 g voita
- 2 munankeltuaista
- 1 tl vastapuristettua sitruunamehua
- 2-3 rkl vettä
- suolaa
- jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Sulata voi matalalla lämmöllä, älä anna sen ruskistua.
2. Sekoita keltuaiset, sitruuna ja vesi kattilassa (ei alumiinikattilassa). Laita kattila vesihauteeseen juuri kiehumispisteen alapuolella. Vatkaa nopeasti kunnes seos sakenee.
3. Lisää voisula vähän kerrallaan vatkaten samalla voimakkaasti. Varo, ettei voin pohjasakka tule mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa