Keitettyä parsaa ja hollandaisekastike valmistuu näin:
- Kuori parsat huolellisesti ja poista niistä puisevat kantaosat.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää sinne suolaa ja aseta parsat kiehuvan veden joukkoon. Keitä pari minuuttia.
- Kun parsat ovat ”al dente”, niin valuta niistä ylimääräinen neste paperin päällä pois, asettele ne lautaselle ja tarjoile hollandaisekastikkeen kera.
Hollandaisekastike
- Valmista ensin kirkastettu voi (jos sinulla ei ole valmista): Sulata 250 g voita kattilassa. Anna jäähtyä hetki ja kaada sitten kirkas, keltainen osa toiseen astiaan
- Yhdistä keltuaiset ja sitruunanmehu.
- Kuumenna vettä kattilassa poreilevan kuumaksi ja aseta keltuais-sitruunamehumassa kattilan päälle mieluiten hyvin lämpöä johtavassa astiassa. Vatkaa massa kypsäksi vesihauteessa koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
- Kun massa on kypsää, kiiltävää eikä siinä näy enää kuplia, niin lisää hieman jäähtynyt voisula ohuena nauhana massan joukkoon kuten majoneesin valmistuksessa koko ajan sekoittaen. Mausta, tarkista maku ja tarjoile.
- Rakenteen tulisi muistuttaa hyvää majoneesia. Suurin virhe kastikkeen valmistuksessa on, että voi lisätään liian kuumana. Näin lopputuloksena on löysää soosia.