Muistatko, milloin olisit viimeksi valmistanut klassista kiisseliä?
Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen vinkkaa, että syksy on mitä oivallisinta aikaa valmistaa takavuosien suosikkijälkiruokaa, kiisseliä. Retroruokabuumin ollessa valloillaan hän suosittelee kokeilemaan klassista reseptiä.
– Tämä kiisseli on hieman unohdettu herkku, mutta nykyisin kun kotoilu ja paluu juurille on trendikästä, on tämäkin kiisseli varsin mainio jälkiruoka vieraillekin, Hellapoliisi kertoo.
– Nykypäivän jogurttien ja vanukkaiden valikoima kaupoissa on jättänyt kiisselit varsinkin kaupunkilaiskodeissa hieman etäisiksi, Hellapoliisi toteaa.
Kun raaka-aineisiin satsaa, sopii kiisseli hienommankin illallisen kruunuksi.
– Kiisseleissäkin voi käyttää mielikuvitusta sekoittamalla joukkoon hieman erikoisempia marjoja. Karpalot ja tyrnit ovat esimerkiksi sen verran hintavia, että niistä saa suoranaisen juhlakiisselin, bloggaaja vinkkaa.