Tämän kesän hämmentävin jäätelökastike on paremmin tunnettu riisin ja paistettujen vihannesten lisukkeena.
Vaniljajäätelö tekee kauppansa vuodesta toiseen, mutta mitä tarjota suomalaisten suursuosikin kanssa?
Vaniljajäätelö maistuu esimerkiksi mansikoiden tai mustikkapiirakan kanssa, mutta The Kitchn -sivuston ruokatoimittajalla on astetta erikoisempi vinkki.
Meghan Splawn nimittäin kehottaa lorauttamaan vaniljajäätelön päälle soijakastiketta.
Luit oikein, soijakastiketta.
– Ruokakomerostasi löytyy paras kastike vaniljajäätelölle, eikä se vaadi yhtään kokkaamista, sekoittelua tai parantelua, Splawn kirjoittaa.
LUE MYÖS: Vuoden parhaat jäätelöt on valittu! Mukana todellisia yllättäjiä: "Siinä oli ulkonäkö, maku ja rakenne kohdillaan"
Pähkinäinen ja karamellimainen maku
Splawn kertoo vierailleensa muutama vuosi sitten kulinaristien konferenssissa, jossa hänen eteensä tuotiin vaniljajäätelöä. Sen päälle oli valutettu soijakastiketta.
– Niin hullulta kuin idea vaikuttikin, syvä umamin maku sekä soijakastikkeen suolaiset sävyt sekoittuivat ihanasti makeaan ja kermaiseen jäätelöön luoden pähkinäisen ja karamellimaisen maun joka puraisulla, Splawn luonnehtii.
– Se oli maku, jota ajattelin pitkän aikaa maistamisen jälkeen.
Mutta koska Splawn tiesi, kuinka järjettömältä yhdistelmä kuulostaa, hän ei uskaltanut vuosiin kertoa herkustaan kellekään.
Nyt rohkaistunut Splawn suosittelee kokeilemaan soijakastiketta vaniljajäätelön kanssa aluksi pienellä määrällä. Jos pähkinäisestä ja karamellimaisesta mausta pitää, voi soijakastiketta lorauttaa jäätelön päälle enemmänkin.
LUE MYÖS: Osa rakastaa, osa vihaa! Kahdeksan outoa ruokayhdistelmää – söisitkö?
Lähde: The Kitchn