Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Uskomaton niksi pitää banaanit tuoreina pidempään – helppo toteuttaa

banaani (1)
Banaanit tummuvat usein ikävän nopeasti.
Julkaistu 27.12.2015 18:04

MTV LIFESTYLE

Jos banaanit tuntuvat tummuvan nopeasti, kannattaa ottaa käyttöön helppo kikka, joka hidastaa ikävää reaktiota.

Banaanien kannoista ja kärjistä vapautuu etyleeni-kaasua, joka edesauttaa hedelmän mätänemistä. Tätä reaktiota voi kuitenkin hidastaa yllättävällä niksillä.

Ota avuksi tuorekelmu

Kun banaanien kannat käärii tuorekelmuun, säilyvät banaanit pidempään, sillä kelmu vaikeuttaa etyleeni-kaasun leviämistä – ja hidastaa samalla sen vaikutusta banaaniin. Helpolla niksillä banaanit säilyvät keltaisina tavallista pidempään.

Katso videolta, kuinka kelmu kannattaa kääriä banaanien kantojen ympärille!

Lähde: YouTube

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmät