Modernilla reseptillä valmistettu vispipuuro valmistuu hetkessä – eikä vaadi lainkaan keittämistä.
Chian siemenistä valmistettu puuro on yksi viime vuoden trendikkäimmistä herkuista. Ruokabloggaaja Emmi-Liia Sjöholm vinkkaa esikoisteoksessaan Viljaton kattaus tuunaamaan chia-puuron reseptiä myös vispipuuron valmistamiseen.
Chia-puuron idea on se, että siementen annetaan turvota nesteessä niin kauan, että seos muuttuu koostumukseltaan puuromaiseksi. Sjöholm vinkkaa jatkamaan reseptiä suomalaisen suosikkiherkun, vispipuuron valmistamiseksi.
– Jos puolukat maistuvat liian kirpeiltä, lisää hunajaa. Puolukat voi korvata myös muilla marjoilla, kuten esimerkiksi mustaherukoilla, Sjöholm vinkkaa esikoisteoksessaan.
Chia-puuro
yhdelle
1 dl chia-siemeniä
2,5 dl mantelimaitoa
1 rkl hunajaa
2 rkl erilaisia siemeniä
mustikoita
Sekoita chia-siemenet mantelimaitoon. Anna siementen turvota geeliksi välillä sekoittaen. Tähän menee noin 10 minuuttia. Mausta puuri hunajalla. Ripottele päälle siemensekoitusta ja mustikoita.
Vispipuuro
yhdelle
Annos chia-puuroa
1 dl puolukoita
Soseuta puuro ja puolukat blenderissä tai sauvasekoittimella.
LUE MYÖS:
5 hyvää syytä nauttia aamupuuro
Aamupuuro syntyy kätevästi yön aikana – testaa reseptit!
Lähde: Emmi-Liia Sjöholm: Viljaton kattaus – Upeita makuja gluteenittomista raaka-aineista, Atena 2015
MTV LIFESTYLE