Viinipohjaiset drinkit ovat tämän kevään hitti, kertoo Altia Akatemian baarimikko Mikael Karttunen.
Viinejä voi hyödyntää muutenkin kuin perinteisellä tavalla. Viineistä on helppo loihtia herkullisia drinkkejä.
– Ensin tehdään sour-pohja, jossa on tuore sitruuna tai lime ja mukaan laitetaan saman verran sokerilientä. Seuraavaksi lisätään viini. Määrän voi itse päättää, mutta esimerkiksi tavallinen 12 senttilitran annos sopii hyvin, Mikael Karttunen vinkkaa.
Vinkki!
Kuiva viini, sitrushedelmä ja marjat vaativat riittävästi sokeria, jotta juomasta tulee tasapainoinen.
Jos karsastat sokeria, kokeile hunajaa sen sijasta.
– Seuraavaksi mukaan heitetään mitä tahansa tuoreita raaka-aineita, marjoja tai hedelmiä. Kaada juoma hillopurkkiin, kierrä kansi kiinni ja sekoita huolellisesti.
Pidennykseksi voi lopuksi lisätä soodaa tai sitruunalimonadia.
Sama drinkkikaava toimii myös blenderissä. Yllä mainittujen raaka-aineiden lisäksi blenderiin lisätään vain jäämurskaa.
Kuivaa mieluummin kuin makeaa
Karttunen suosittelee viinidrinkkeihin kuivia viinejä.
– Makeat viinit eivät ole yleensä yhtä laadukkaita kuin kuivat. Drinkeissä pätee sama mikä ruoassakin, mitä laadukkaammat raaka-aineet, sitä laadukkaampi lopputulos.
– Viinin ei tarvitse olla viidenkympin pullo, mutta hyllystä ei kannata valita sitä kaikkein halvintakaan. 10–15 euron viinipullo toimii yleensä mainiosti.