Booli on näppärä juhlajuoma! Testaa baarimestarin helppo ohje.
Baarimestari ja ravintolayrittäjä Greta Grönholm vinkkasi Viiden jälkeen -ohjelmassa helpon booliohjeen kevään ja kesän juhliin. Grönholmin mukaan raikkaat maut ovat nyt juomissa trendikkäitä ja siksi muun muassa erilaiset spritz- ja sour-juomat tekevät kauppansa.
Raikkaus on teemana myös Grönholmin ideoimassa raparperi-mansikkaboolissa.
– Kun tekee itse esimerkiksi raparperimehua, niin siitä pystyy tekemään kivoja juomia. Ihan vaikka sekoittaa kuohuviiniä ja raparperimehua, Grönholm vinkkasi.
Lue myös: Kanako leipoi elämänsä ensimmäisen raparperipiirakan – lopputulos ällistyttää
Älä tee boolista liian vahvaa
Grönholmin mukaan erilaisten juomasekoitusten tekemiseen ei tarvitse hankkia kotiinsa ammattilaisvälineitä. Juoman saa sekoitettua hätätapauksessa vaikka urheilujuomapullossa tai lasipurkissa.
Grönholm muistutti myös, ettei juhliin kannata tehdä liian alkoholipitoista boolia – mieluummin laadukkaampaa ja vähäalkoholisempaa. Halutessaan boolista voi tehdä toki myös täysin alkoholittoman.