Uutuuscroissantin erikoinen ainesosa kuohuttaa: "Aktivoitua hiiltä. Tarkoittavatko he palanutta?"
Hiiltä sisältävä uutuusleivos on herättänyt runsaasti kummastusta niin asiakkaiden kuin asiantuntijoidenkin keskuudessa.
Onko videon makuyhdistelmä sinulle tuttu?
Vegaanibuumi käy paraikaa kuumimmillaan, ja lukuisat kahvilat ja ravintolat ovat ottaneet valikoimiinsa myös vegaaneille soveltuvia ruokia. Yksi valikoimaansa laajentanut yritys on lontoolainen Coco di Mama, jonka valikoimiin kuuluu nykyisin tuote, joka on saanut melko ristiriitaisen vastaanoton.
Kahvilan uutuus, musta croissant, on täysin kasviperäinen tuote, joka on voin sijaan valmistettu kasvipohjaisesta margariinista. Perusraaka-aineiden lisäksi musta leivos sisältää sitruunaa ja hiiltä.
Somessa uutuutta epäillään jopa vitsiksi
Croissantin sisältämä aktivoitu hiili auttaa yrityksen mukaan poistamaan kehostasi myrkkyjä, kuten alkoholia. Tämä saattaa siis olla erinomainen vaihtoehto krapulapizzalle.
– Maistuu paremmalta kuin näyttää, mainoskyltissä todetaan.
Vaikka vegaanisia tuotteita ei ainakaan vielä ole tarjolla aivan mielin määrin, kaikki eivät ole sulattaneet tämän yrityksen tuotetta. Moni somekäyttäjä onkin esittänyt pohdintansa siitä, onko kyseessä kenties vitsi.
– Aktivoitua hiiltä. Tarkoittavatko he palanutta? eräs Twitter-käyttäjä ihmettelee.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Somekäyttäjien lisäksi myöskään asiantuntijat eivät ole vakuuttuneita hiilen hyödyllisyydestä leivonnassa.
Metro-sivuston haastatteleman ravitsemusterapeutti Michelle McGuinnessin mukaan aktivoidulla hiilellä on merkittävä rooli huumeiden yliannostuksen ja myrkytysten hoidoissa, mutta sillä on myös kääntöpuolensa.
Asiantuntijan mukaan hiili saattaa myrkkyjen lisäksi poistaa hyödyllisiä ravintoaineita, mikä ei ole terveyden ja hyvinvoinnin kannalta lainkaan hyvä juttu.
Lähde: Metro
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"