Suomen googlatuimmaksi reseptiksi vuonna 2015 noussut siemennäkkäri on terveellistä herkkua, jota on helppo valmistaa itse.
Jutta Gustafsberg ja ravintovalmentaja Tiina Hälvä paljastavat kirjassaan Jutan energisoiva dieettikirja (WSOY 2016), kuinka superterveellistä näkkileipää voi valmistaa itse. Paljon terveellisiä siemeniä sisältävä leipä on myös gluteeniton.
– Nokkosrouhetta saa luomu- ja luontaistuotekaupoista. Voit myös tehdä sitä itse kuivattamalla nokkosia ja murentamallla ne rouheeksi, kirjassa vinkataan.
Gluteeniton kuitunäkkäri
1 pussi valmista siemensekoitusta
(tai valmista itse:
1/3 pellavansiemeniä
1/3 seesaminsiemeniä
1/3 auringonkukansiemeniä)
3/4 dl oliiviöljyä
80 g mantelijauhoa
2 tl merisuolaa
1 tl nokkosrouhetta
4 kananmunaa
Sekoita ainekset keskenään ja painele seos leivinpaperille isoon uunivuokaan (noin 30X40cm) tai pellille. Paista uunissa 170 asteessa noin 20–30 minuuttia, kunnes leipä on kauniin ruskea.
Lähde: Jutta Gustafsberg ja Tiina Hälvä: Jutan energisoiva dieettikirja (WSOY 2016)
Miltä näyttää Jutta Gustafsbergin jääkaapin sisältö? Katso video!
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.