Ranskankerma ja mozzarella tekevät tavallisesta perunamuusista vieläkin herkullisempaa, vinkkaa tuore Herkuttele perunoilla – ranskalaisen keittiön 100 parasta reseptiä -kirja.
Perunamuusin voi valmistaa monella eri tavoin. Perinteiseen suomalaiseen versioon lisätään maitoa, voita ja suolaa, mutta lisäpotkua saat, kun teet muusin ranskalaiseen tyyliin. Kokeile Catherine Gerbodin kirjoittaman perunakirjan herkullista reseptiä!
Ranskalaistyylinen perunasose
6–8 henkilölle
1,5 kg soseutuvia perunoita
500 g mozzarellaa
2 valkosipulinkynttä
150 g voita
2,5 dl ranskankermaa
suolaa
mustapippuria
Kuori ja murskaa valkosipuli. Leikkaa juusto ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja paloittele perunat. Nosta perunat kattilaan, kaada päälle kylmää vettä, mausta suolalla ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä perunoita noin 25 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
Kaada perunoista vesi ja soseuta perunat vihannesmyllyllä tai perunasurvimella. Kaada sose paksupohjaiseen kattilaan, lisää valkosipuli, paloiteltu voi ja kerma ja sekoita hyvin. Kuumenna miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää juustoviipaleet vähitellen soseeseen ja sekoita reippaasti puulastalla samaan suuntaan kiertäen. Sose on valmista, kun se on sileää ja venyvää. Tarjoile lämpimänä!
Lähde: Herkuttele perunoilla – ranskalaisen keittiön 100 parasta reseptiä (Minerva, 2016)
Korjattu: Ohjetta täydennetty 11.7.2016 klo 09.25