Kesälomien jälkeen moni pyrkii syömään kevyemmin, ja mikä olisikaan parempi tapa noudattaa tätä päätöstä, kuin herkuttelemalla lounasaikaan hieman tavallista lounasta kevyempää keittoa?
Ruokabloggaaja Hellapoliisin herkullisella reseptillä valmistuu sosekeitto, joka ei kuitenkaan ole siitä perinteisimmästä päästä. Upean värin lounaskeitolle antaa punajuuri.
VINKKI! Jos haluat keitosta erityisen kevyen, kiinnitä huomiota käyttämäsi kerman laatuun. Esimerkiksi ruokakermoista löytyy paljon vähärasvaisia vaihtoehtoja.
Hellapoliisin punajuuri-perunasosekeitto
4 annosta
700 g jauhoista perunalajiketta
300 g punajuuria
1 iso sipuli
vettä
suolaa
Lisäksi
1 kasvisliemikuutio
2 dl ruoka- tai kuohukermaa
50-100 g sinihomejuustoa
1 tl rakuunaa
(suolaa)
Kuori perunat ja punajuuret. Paloittele.
Keitä molemmat erikseen suolalla maustetussa vedessä. Varaa punajuurien kypsymiseen hieman enemmän aikaa.
Siivilöi perunoiden keitinvesi talteen ja liuota joukkoon kasvisliemikuutio. Soseuta perunat ja punajuuret samaan aikaan esimerkiksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
Ohenna keitinvedellä.
Lisää lopuksi joukkoon kermaa ja sinihomejuustoa. Mausta rakuunalla ja tarvittaessa suolalla. Sekoita tasaiseksi.
Tarkista maku.
Vinkki! Jos keitto tuntuu liian paksulta, lisää joukkoon kiehuvaa vettä.
Resepti: Hellapoliisi