Jouluruokien säilyvyys kannattaa varmistaa siivoamalla myös jääkaappi.
Ennen joulua on tärkeää tarkistaa jääkaapin sisältö ja samalla putsata hyllyt huolellisesti jouluruokia varten. Jääkaapista kannattaa heittää ulos kaikki vanhentuneet elintarvikkeet, jottei pilaantuneista ruoista pääse tarttumaan hajuja tai makuja tuoreisiin jouluherkkuihin.
Myös jääkaapin lämpötila kannattaa säätää ennakkoon oikeaksi.
– Joulun aikana jääkaappi yleensä täytyy kukkuroilleen. Jääkaappi kannattaa siksi säätää tavallista kylmemmäksi ja pitää huolta, että ilma pääsee kaapissa kiertämään, Martat vinkkaavat.
Laita herkästi pilaantuvat kalatuotteet jääkaapin alahyllyille
Oikein säädetyssä ja täytetyssä jääkaapissa on yleensä kylmintä kaapin alaosassa. Kaapin alaosaan kannattaakin laittaa kylmyyttä vaativat kalatuotteet.
Kypsä joulukinkku säilytetään aterioiden välillä +0-6 asteen lämpötilassa ja se pitäisi syödä viikossa, eli mielellään uuteen vuoteen mennessä. Jos kinkkua säilytetään ulkotiloissa, se on suojattava huolellisesti.
MTV LIFESTYLE