Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran mukaan joulupöytään kannattaa nostaa kerralla vain tarvittava määrä ruokaa, sillä monet herkut eivät säily lämpimässä pitkään.
Hygienian kannalta on turvallisempaa, että esimerkiksi joulukinkusta leikataan tarvittava määrä viipaleita valmiiksi sen sijaan, että koko kinkku olisi pöydässä lämpenemässä. Lämpimän ruoan pitäminen huoneenlämmössä ja hidas jäähtyminen mahdollistaa ruokamyrkytysbakteerien lisääntymisen tuotteessa.
Älä sekoita pöydällä seisoneita laatikoita tuoreeseen versioon
Syömättä jäänyt ja lämpimässä pidetty ruoka kannattaa sen sijaan hävittää. Pöydällä seisoneita laatikoita ei siis saa sekoittaa jääkaapissa olevaan tuoreeseen laatikkoon.
Muista myös, että kotitekoinen sinappi ei säily kaupan sinapin lailla pitkään. Itse tehtyä sinappia kannattaa säilyttää aina jääkaapissa ja syödä se muutaman viikon kuluessa valmistuksesta.
MTV LIFESTYLE