Ethän säilytä lihaa tietämättäsi liian lämpimässä jääkaapissa?
Tehdaspäällikkö Terhi Hakkarainen kertoi Makuja.fi-sivustolle, kuinka jauhelihaa valmistetaan tarkkojen säännösten mukaisesti HKScanin tehtaalla. Yksi tärkeimmistä asioista tuotantoprosessin aikana on se, että lihan lämpötila ei nouse missään vaiheessa yli kahden asteen.
TIESITKÖ? Liian lämpimässä säilytetty lihatuote voi aiheuttaa ruokamyrkytysriskin.
Eihän jääkaappisi ole liian lämmin?
Samaan tapaan kuin tehdasolosuhteissa, myös kotona lihatuotteita tulisi säilyttää maksimissaan 2-asteisessa jääkaapissa. Tässä lämpötilassa tuotteille pystytään takaamaan paras säilyvyys.
– Se lämpötila on tosiaan kaksi astetta, missä lihaa pitäisi säilyttää, Hakkarainen toteaa.
Harva tulee tarkistaneeksi jääkaappinsa lämpötilaa, vaikka etenkin lämmölle herkkien tuotteiden kohdalla se olisi äärimmäisen tärkeää. Monesti jääkaapin todellinen lämpötila voi tulla suurena yllätyksenä.
Usein jääkaapin kylmin paikka on heti kaapin kylmäpatterin vieressä, alimmilla hyllyillä. Uusissa jääkaapeissa on usein myös juuri lihalle tarkoitettu laatikko, jossa lämpötilan pitäisi olla säilyvyyden kannalta mahdollisimman otollinen.