Vappumunkkien ohje: Perinteinen munkkitaikina, josta leivot mehevät munkkirinkilät

Testissä kauppojen valmiit simat – selkeä makuvoittaja löytyi, mutta mukaan mahtui myös nostalgiatrippi ja juhlava yllättäjä 7:36 Testissä kauppojen valmiit simat – selkeä makuvoittaja löytyi, mutta mukaan mahtui myös nostalgiatrippi ja juhlava yllättäjä
KATSO MYÖS VIDEO: Mikä on kaupan parasta simaa? Kurkkaa makutesti.

Munkit ovat vapun ykkösherkku! Nappaa ohje perinteisiin munkkirinkilöihin.

Munkit kuuluvat olennaisena osana suomalaisten vapun juhlintaan. Vaikka munkkeja kulutetaan Suomessa ympäri vuoden, vapun vaikutus myyntiin on K-ryhmän mukaan ruokakaupoissa selkeä. S-ryhmästä kerrottiin aiemmin, että valmiita munkkeja myydään vapun alla seitsemänkertaisesti vuoden muihin päiviin nähden keskimäärin.

Leivo perinteiset vappumunkit

Monet haluavat myös leipoa munkkeja vappuna itse. Munkkien paistaminen ei loppujen lopuksi ole kovin hankalaa ja perinteinen munkkitaikinakin valmistuu klassisen pullataikinan tapaan. Vappumunkkeja paistaessa kannattaa muistaa, miten toimia paistorasvan kanssa.

Munkkirinkilät leivot helposti Marttojen perinteisellä ohjeella.

– Jos haluat pakastaa munkkeja, sokeroi ne vasta pakastamisen jälkeen. Lämmitä munkkeja ennen sokeroimista hiukan esimerkiksi mikroaaltouunissa, silloin sokeri tarttuu paremmin, Martat vinkkaavat.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.