Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vappumunkkien ohje: Perinteinen munkkitaikina, josta leivot mehevät munkkirinkilät

7:36img
KATSO MYÖS VIDEO: Mikä on kaupan parasta simaa? Kurkkaa makutesti.
Julkaistu 27.04.2023 08:45

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Munkit ovat vapun ykkösherkku! Nappaa ohje perinteisiin munkkirinkilöihin.

Munkit kuuluvat olennaisena osana suomalaisten vapun juhlintaan. Vaikka munkkeja kulutetaan Suomessa ympäri vuoden, vapun vaikutus myyntiin on K-ryhmän mukaan ruokakaupoissa selkeä. S-ryhmästä kerrottiin aiemmin, että valmiita munkkeja myydään vapun alla seitsemänkertaisesti vuoden muihin päiviin nähden keskimäärin.

Lue myös: Kaupan valmismunkkeihin kannattaa lisätä yksi ainesosa – saat todelliset herkkumunkit!

Leivo perinteiset vappumunkit

Munkit

Munkkirinkilät maistuvat vappuna.

Monet haluavat myös leipoa munkkeja vappuna itse. Munkkien paistaminen ei loppujen lopuksi ole kovin hankalaa ja perinteinen munkkitaikinakin valmistuu klassisen pullataikinan tapaan. Vappumunkkeja paistaessa kannattaa muistaa, miten toimia paistorasvan kanssa.

Munkkirinkilät leivot helposti Marttojen perinteisellä ohjeella.

– Jos haluat pakastaa munkkeja, sokeroi ne vasta pakastamisen jälkeen. Lämmitä munkkeja ennen sokeroimista hiukan esimerkiksi mikroaaltouunissa, silloin sokeri tarttuu paremmin, Martat vinkkaavat.

Nappaa munkkirinkilöiden ohje: Munkit vapuksi – perinteinen munkkitaikina, josta teet munkkirinkilät

Tuoreimmat aiheesta

Vappu