Vappumunkkien ohje: Perinteinen munkkitaikina, josta leivot mehevät munkkirinkilät
Munkit ovat vapun ykkösherkku! Nappaa ohje perinteisiin munkkirinkilöihin.
Munkit kuuluvat olennaisena osana suomalaisten vapun juhlintaan. Vaikka munkkeja kulutetaan Suomessa ympäri vuoden, vapun vaikutus myyntiin on K-ryhmän mukaan ruokakaupoissa selkeä. S-ryhmästä kerrottiin aiemmin, että valmiita munkkeja myydään vapun alla seitsemänkertaisesti vuoden muihin päiviin nähden keskimäärin.
Leivo perinteiset vappumunkit
Monet haluavat myös leipoa munkkeja vappuna itse. Munkkien paistaminen ei loppujen lopuksi ole kovin hankalaa ja perinteinen munkkitaikinakin valmistuu klassisen pullataikinan tapaan. Vappumunkkeja paistaessa kannattaa muistaa, miten toimia paistorasvan kanssa.
Munkkirinkilät leivot helposti Marttojen perinteisellä ohjeella.
– Jos haluat pakastaa munkkeja, sokeroi ne vasta pakastamisen jälkeen. Lämmitä munkkeja ennen sokeroimista hiukan esimerkiksi mikroaaltouunissa, silloin sokeri tarttuu paremmin, Martat vinkkaavat.
Nappaa munkkirinkilöiden ohje: Munkit vapuksi – perinteinen munkkitaikina, josta teet munkkirinkilät
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka