- Varaa kaikki aineet huoneenlämpöön.
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva taikinakulhoon ja lisää lämmin maito. Anna hiivan liueta maitoon.
- Lisää muna ja mausteet.
- Sekoita maitoon niin paljon jauhoja, että saat sakean vellimäisen seoksen. Vatkaa seos kiiltäväksi.
- Alusta loput jauhot taikinaan käsin. Jätä jauhoista vähän leivontaan ja vaivaa taikinaa, kunnes se on sileää ja kimmoisaa.
- Lisää taikinaan pehmennyt rasva ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
- Anna valmiin taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin kaksinkertaiseksi.
- Jaa taikina kahtia. Leivo molemmista paloista tangot ja jaa kumpikin 17– 18 palaan.
- Leivo palat pyöreiksi pulliksi ja anna niiden kohota peitettyinä.
- Tee kohonneisiin pulliin keskelle reikä ja muotoile rinkilöiksi.
- Kypsennä padassa kuumassa rasvassa, noin 180°C:ssa molemmin puolin pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
- Nosta rinkilät reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
- Kierittele ne lämpiminä sokerissa.
Resepti: Martat