Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Varhaisperunoiden keittäminen mullistuu keittiömestari Pekka Terävän metodilla – parhaat pottuvinkit koostettuna

5:43img
KATSO MYÖS: Halpa vs. kallis -sarjassa maisteltiin kauppojen erihintaiset perunat – selkeä ykkönen löytyi: "Oho, yllättävän paljon näissä on eroja"
Julkaistu 29.06.2022 17:00

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Peruna on yksi suomalaisten suosikkiraaka-aineista kesät talvet. Koostimme yhteen parhaat pottuniksimme!

Peruna kuuluu tärkeänä osana suomalaiseen keittiöon. Vaikka pottu onkin suomalaisille rakas, voisi sitä MTK:n mukaan syödä huomattavasti nykyistä enemmän. Nykyään suomalaiset syövät perunaa vain 50–55 kiloa vuodessa.

Koostimme kaikille perunanrakastajille kesän kunniaksi parhaat pottuniksimme. Hallitsetko jo nämä?

Paras tapa keittää varhaisperunat

Varhaisperunoiden keittäminen mullistuu tällä keittiömestari Pekka Terävän metodilla. Oletko jo testannut? Katso videolta oikea tapa. 

1:43img

Keitätkö varhaisperunat näin?

Killerihyvä perunasalaatti

MTV:n ruokaohjelmistakin tuttu kokki Linnea Vihonen vinkkasi keväällä ohjeen killerihyvään perunasalaattiin.

9:36img

Näin teet parasta perunasalaattia.

Kari Aihisen takuuvarma taktiikka parhaaseen perunamuusiin 

Pottumuusi on lohturuokaa parhaimmillaan, mutta miten siitä saa erityisen hyvää? Testasimme Kari Aihisen ylistämän metodin.

1:13img

Parasta perunamuusia ikinä? Testaa yllättävä muusiniksi

Salaisuus pehmeisiin ja maukkaisiin pottuihin

Jos haluat todella pehmeitä ja maukkaita perunoita, valmista ne näin!

1:00img

Näin valmistat perunat suolapedillä. Lopputulos on todella mehevä ja herkullinen.

Rapsakat päältä, pehmeät sisältä: Testaa hasselbackan perunat

Hasselbackan perunat ovat loistavaa vaihtelua perinteisille keitinperunoille. Näin teet niistä herkullisia!

1:57img

Takuuvarma tekniikka hyviin hasselbackan perunoihin.

Paras perunaohje ikinä? Testaa vohveliperunat!

Jos pidät hasselbackan perunoista, rakastat taatusti vohveliperunoita! Testaa ohje.

1:18img

Yhdistelmä rapeaa perunaa, parmesaania ja valkosipulivoita on vastustamaton

Lue myös: Natalia Salmela järkyttyi ruokakaupassa – ihmiset heittävät roskiin täysin syömäkelpoisen raaka-aineen: "Huhhuh, mikä kilohinta tulee"

Tuoreimmat aiheesta

Peruna