Hans Välimäki vinkkaa helpon tavan valmistaa tavallisista perunoista astetta parempia. Tämä perunalisuke sopii ruoalle kuin ruoalle.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin huhtikuussa keittiömesari Hans Välimäen Hansin kotona -virtuaalikokkikoulusta. Välimäen kotikokeille suunnattussa kokkikoulussa sukellettiin huhtikuussa keväisten klassikkoruokalajien saloihin. Välimäki opetti muun muassa, miten valmistetaan täydellistä risottoa.
Lue lisää: Ruoka, johon Hans Välimäki ei ikinä laittaisi liemikuutiota – vinkit valmistukseen: "Isoin virhe, mikä Suomessa tehdään…"
Krossatut perunat on helppo lisuke potuista
Samaisessa kokkikoulussa Välimäki paljasi myös oman perunareseptisuosikkinsa. Potuista saa keittiömestarin mukaan huomattavasti parempia, kun niistä tekee niin sanottuja krossattuja perunoita.
– Krossattu peruna on vaihtoehto iänikuiselle keitetylle perunalle, Välimäki kuvaili.
Perunaohjeen idea on yksinkertainen. Potut laitetaan kiehumaan tavalliseen tapaan suolattuun veteen. Kun ne ovat kypsiä, vesi kaadetaan pois ja perunat maustetaan.
– Perunat maustetaan ruskistetulla voilla ja sitten murskataan esimerkiksi pallovispilällä. Tässä on lisuke, joka toimii mainiosti kesällä, kun saa uutta perunaa joka niemennotkosta.
Välimäen mukaan krossattuihin perunoihin tarvitaan mieluiten kiinteämaltoinen peruna. Perunat voi käyttää kuorineen, varsinkin jos on kyse varhaisperunoista.
– Hyvä puoli on se, että nämä käyvät lisukkeeksi lihalle, kalalle tai mille vaan.
Nappaa resepti: Krossatut perunat – Hans Välimäen helppo ohje
Lue myös: Hans Välimäki paljastaa arkiruokavinkkinsä – suosittelee erityisesti yhtä jauhelihaohjetta: "Aijaijai"
Voiko sipseistä valmistaa perunamuusia? Katso videolta:
3:03