Tällä viikolla vietetään valtakunnallista perunan teemaviikkoa. Sen kunniaksi nostamme esiin parhaita perunaohjeitamme. Kokeile näitä paistettua pottuja!
Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK tiedotti helmikuussa, että Suomessa vietetään valtakunnallista perunan teemaviikkoa 14.–20.2.2022. MTK:n mukaan peruna on edullinen keittiön moniottelija, joka miedon makuisena taipuu monenlaiseen kokkailuun.
Peruna ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys keittiöissämme, sillä sitä on varastoissa tällä hetkellä ennätyksellisen vähän.
Lue lisää: Loppuuko suomalainen peruna oikeasti kaupoista? Asiantuntija kertoo perunapulan syyt ja seuraukset
Suomalaiset syövät perunaa monessa muodossa ja yksi takuuvarma valmistustapa on pottujen paistaminen. Oletko sinä jo kokeillut näitä paistettuja perunoita?
Vastustamattoman hyvät kreikkalaiset paistetut perunat
The New York Times esitteli syyskuussa 2020 kreikkalaisen perunareseptin, jossa potuista saa simppelillä tavalla uunissa valmistamalla täydellisen makuisia.
Klassiset kreikkalaiset perunat paistetaan uunissa oliiviöljyssä, sitruunamehussa ja kanaliemessä. Perunalohkot imevät itseensä maukasta nestettä, jolloin ne pysyvät mehevinä sisältä ja paahtuvat päältä ihanan rapsakaksi.
Mikä parasta, näihin täydellisiin perunoihin tarvitaan vain muutama raaka-aine.
Nappaa ohje: Kreikkalaiset paistetut perunat
Videolla: Onko tässä kaikkien aikojen paras perunamuusiohje? Kari Aihisen mukaan on!
1:13