Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Varo! Nämä ovat maailman viisi vaarallisinta ruoka-ainetta – mukana muutama erittäin tuttu suosikki

vaaralliset ruoat
Vaarallisten ruokien syöminen voi olla hengenvaarallista. Shutterstock
Julkaistu 25.12.2018 21:01

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Vaarallisten ruokalajien joukosta löytyy niin eksoottisia herkkuja kuin varsin tuttuja suosikkeja. 

Expressen-sivuston listasi ylös joukon maailman vaarallisimpia elintarvikkeita, joiden nauttiminen saattaa olla kohtalokasta. Seuraavien ruokalajien kanssa kannattaa olla tarkkana! 

1. Pallokala

Lähes kaikki pallokalalajikkeet sisältävät voimakasta hermomyrkkyä, tetrodotoksiinia. Myrkky on hengenvaarallinen ihmiselle, ja se on noin 1200 kertaa myrkyllisempää kuin syanidi.

Japanissa fuguksi kutsutusta pallokalalajista valmistetaan kallista ja arvostettua ruokaa, jota saavat kuitenkin valmistaa vain siihen luvan saaneet kokit. Virheellisesti käsitelty annos saattaa nimittäin johtaa jopa kuolemaan.

2. Hot Dog

shutterstock_282467483

Aivan kaikki vaaralliset ruoat eivät ole eksoottisia. 

Tämä saattaa kuulostaa hieman oudolta, mutta tuttu pikaruoka hot dog voi todella tehdä lopun päivistäsi. Syy ruokalajin vaarallisuuteen löytyy sen muodosta, joka saattaa helposti tukkia hengitystiet etenkin pikkulapsilta. Tätä ruokalajia nauttiessasi makkara kannattaa siis pureskella kunnolla.

3. Avokado

avokado

Avokadon leikkaaminen voi aiheuttaa vammoja. 

Avokadon syöminen ei itsessään ole kohtalokasta, mutta jos olet koskaan leikannut avokadoa, tiedät mikä voi olla. Avokadoa leikatessa veitsi voi helposti luiskahtaa käteesi, mikä voi puolestaan aiheuttaa kämmeneesi varsin pahoja vammoja. Ilmiö on yleinen ja sillä on nimikin; avokadokäsi.

4. Raaka mustekala

Mustekala

Mustekalojen imukupit kannattaa ottaa vakavasti.

Raaka mustekala on tavallista ruokaa Koreassa, mutta tottumattoman kannattaa olla tämän ruokalajin kanssa varsin tarkkana.

Vaikka mustekala tapettaisiinkin ennen tarjoilua, sen hermot voivat liikkua yhä, kun se pääsee lautasellesi. Tämä voi johtaa siihen, että mustekalan imukupit juuttuvat kurkkuun, kun yrität niellä sitä.

5. Aki

aki hedelmä

Aki-hedelmä kannattaa nauttia kypsänä. 

Aki-hedelmä on suosittu etenkin Jamaikassa, mutta suosiostaan huolimatta sen syöminen voi pahimmassa tapauksessa koitua kohtaloksesi.

Raaka hedelmä sisältää hypoglysiini-aminohappoa, joka voi estää kehon verensokerin tuotannon, joka välttämätön aineenvaihdunnalle. Pahimmillaan raa’an hedelmän syöminen voi siis johtaa kuolemaan, kun aivot eivät saa riittävästi sokeria.  Myös hedelmän sisällä olevat mustat siemenet ovat myrkyllisiä.

Lähde: Expressen 

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka