Vauhdita laihtumista: Kuusi proteiinipitoista välipalaa
Proteiinipitoiset välipalat pitävät nälän loitolla pidempään.
Riittävä proteiininsaanti on tärkeää etenkin silloin, kun haluaa pudottaa painoa menettämättä lihasmassaa.
Hiilihydraattipitoiset välipalat siirtävät nälkää vain hetkeksi, ja pian tekee mieli syödä lisää. Välipalaksi kannattaakin nauttia jotain proteiinipitoista, jolloin kylläisyyden tunne jatkuu pidempään ja turha napostelu vähenee.
Välipalapatukan sijaan kannattaa kokeilla vaikkapa näitä eväitä.
Kananmuna
Kovaksi keitetty kananmuna säilyy useita tunteja huoneenlämmössä, joten sellainen on helppo pakata evääksi silloinkin, kun jääkaappia ei ole käytettävissä. Kananmunassa on hyvää proteiinia sekä ravitsevia rasvoja, jotka pitävät kylläisenä pitkään.
Pähkinät
Pähkinöissä on runsaasti proteiinia, kuituja ja hyviä rasvoja. Pieni kourallinen riittää taltuttamaan nälän pidemmäksikin aikaa, joten aina on hyvä olla pähkinäpussi mukana käsilaukussa tai työpöydän laatikossa.
Raejuusto
Rasvaton raejuusto on erinomainen valinta välipalaksi. Raejuustossa on runsaasti proteiinia sekä kalsiumia, ja se tekee hyvää myös ruoansulatukselle.
Raejuuston sekaan voi halutessaan lisätä porkkanaraastetta tai hedelmäpaloja, jos välipalaan haluaa vaihtelua.
Rahka
Maustamattomassa rahkassa on vain vähän hiilihydraatteja, mutta todella paljon proteiinia. Siksi se sopiikin erinomaisesti urheilijan välipalaksi. Rahka ja muut maustamattomat maitotuotteet pitävät nälkää nostamatta verensokeria liikaa, joten turhat mieliteotkin pysyvät pidempään loitolla.
Lisämakua rahkaan saa esimerkiksi marjoista, joissa on runsaasti vitamiineja ja kuitua, mutta vain vähän sokereita.
Chia-vanukas
Chia-siemenistä tehty vanukas sisältää terveellisiä omega 3 -rasvahappoja, jotka vähentävät tulehduksia. Chia-vanukas auttaa myös pitämään insuliinitasot maltillisina, jolloin napostelun tarve vähenee.
Sellaisenaan chia-vanukas ei maistu juuri miltään, joten sen voi valmistaa esimerkiksi kookosmaitoon tai sokeroimattomaan mehuun. Chia-vanukasta voi sekoittaa myös smoothieen.
Paprika ja hummus
Paprika on loistava välipala, sillä se sisältää kolme kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini, mutta ei läheskään niin paljon sokeria tai hiilihydraatteja.
Paprika ei kuitenkaan pidä kovinkaan kauaa nälkää eikä sisällä proteiinia, joten sitä kannattaa dipata kikherneistä tehtyyn proteiinipitoiseen hummustahnaan. Paprikasuikaleet ja hummustahna sopii mainiosti myös iltapalaksi tai naposteltavaksi sipsien sijaan.
Lähde: Women’s Health
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku