Jos tarjoilut eivät ole vielä valmiina äitienpäivään, kokeile suussa sulavia suklaa-banaanikreppejä.
Jos krepit eivät yksin riitä, katso videolta, kuinka pyöräytät mukikakun viidessä minuutissa.
Sunnuntaina juhlitaan äitejä. Mikäli omat valmistelusi ovat jääneet viime tinkaan, Delish.com-sivusto vinkkaa kokeilemaan herkullisia suklaa-banaanikreppejä.
Suklaa-banaanikrepit
Ainekset (4 kpl):
n. 3,5 dl maitoa
n. 2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl hienosokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljaa
3 kananmunaa
55 grammaa voita, sulatettuna
2 banaania, viipaloituna
reilu desi sulatettua suklaata
Valmistusohje:
Sekoita tehosekoittimessa maito, jauhot, sokeri, suola, vanilja, kananmunat sekä sulatettu voi. Sekoita, kunnes seos on tasainen ja ilmava. Jos mahdollista, anna taikinan levätä 15 minuuttia huoneenlämpötilassa (tai yön yli jääkaapissa).
Lämmitä keskikokoinen pannu. Levitä pannulle voita tai kasviöljyä. Kaada taikinaa pannulle noin 0,5–1 dl, ja pyöräytä pannua niin, että taikina leviää tasaisesti. Paista, kunnes krepin pinta on saanut kultaisen värin, noin 2–3 minuuttia. Irrota kumisella lastalla kreppi yhdestä reunasta varovasti ja käännä nopeasti ympäri. Paista vielä minuutin verran, ja liu’uta kreppi pois pannulta lautaselle. Paista loppu taikina samalla menetelmällä.
Taittele valmis kreppi nelinkerroin. Koristele suklaalla ja banaanisiivuilla.
Lähde: Delish.com