Vuoden 2019 Pizzamestari -tittelin vastikään pokannut ravintoloitsija hurmasi tuomariston innovatiivisuudellaan. Nyt pizzamestari paljastaa, millaisilla raaka-aineilla voitto oikein saavutettiin.
Maaliskuun alussa kisattiin vuoden 2019 Pizzamestarin tittelistä, ja tiukan kisan vei lopulta ravintola Capperin omistaja Miguel Papaianni.
Makuja.fi -toimitus vieraili helmikuun alussa uudessa Richardinkadun Capperissa. Tästä pääset lukemaan lisää ilmiöksi nousseesta pizzeriasta ja miehestä sen takana.
Innovatiiviset pizzat hurmasivat tuomariston
Pizzamestari-kilpailun semifinaalissa ja finaalissa valmistettiin yhteensä kolme eri pizzaa. Ensimmäisenä kilpailussa valmistettiin tuomariston johtaja Pekka Terävän toiveesta ryynimakkaraa sisältävä pizza. Seuraavana oli vuorossa pizza, jolla mestarikandidaatit olivat hakeneet mukaan kilpailuun. Finaalissa kilpailijoiden tuli tehdä pizza, jossa sai käyttää täytteenä vain kolmea raaka-ainetta.
– Kilpailu oli kovatasoista ja kaikkien kilpailijoiden pizzapohjat olivat loistavia. Miguelin taidonnäytteessä korostui kuitenkin innovatiivisuus. Pizzakastikkeeseen lisätyt äyriäiset olivat piste i:n päälle. Lisäksi hän toteutti kilpailutyönsä tehtävänantoa kunnioittaen ja ajankäyttöä halliten, kommentoi päätuomari Pekka Terävä.
Alta löydät voitokkaiden pizzojen reseptit, joista voit hakea inspiraatiota omaan kotikeittiöösi.
Pizza 1: Ryynimakkarapizza
Ainekset:
- Grillattua ryynimakkaraa, joka maustetaan tuoreella valkosipulilla, rosmariinilla ja jalapenolla
- Puolikkaita uunissa paahdettuja kirsikkatomaatteja
- Grillattua punaista paprikaa, joka sekoitetaan valkosipulin, oreganon ja neitsytoliiviöljyn kanssa
- Kuullotettua punasipulia ja valkosipulia
- Tomaattikastiketta
- Mozzarellaa
- Tuoretta basilikaa
Pizza 2: Monte Faito
Ainekset:
- Saksanpähkinäpestokastiketta
- Mozzarellaa
- Ohuita Provolone del Monaco siivuja (tyypillinen juusto Sorrenton kukkuloilta)
- Karamellisoituja viikunoita
- Piennolo tomaatti
- Chilirihmaa
- Tuoretta basilikaa
Pizza 3: Regina del Mare
Ainekset:
- Seafood -tomaattikastike, jossa sinisimpukoita, katkarapuja, kirsikkatomaatteja, luumutomaatteja, valkosipulia, punasipulia, suolaa ja mustapippuria
- Valkosipulissa ja oliivioljyssä haudutettuja sinisimpukoita (ripaus valkoviiniä)
- Mozzarellaa
- Persiljaa