Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Espoolaisravintolan kaksikolle menestystä pizzaleipureiden MM-kilpailussa – palkintosija Suomelle ensimmäinen laatuaan!

pizzamm
Voitokas pizza sisälsi muun muassa kanttarelleja. Ravintola Fat Lizard
Julkaistu 05.10.2018 11:23

MTV LIFESTYLE

Espoolaisravintolan keittiö- ja pizzamestari pokkasivat kolmannen sijan pizzaleipureiden MM-kilpailussa myöhään torstai-iltana Italian Fiuggissa. Palkintosija kyseisissä maailmanmestaruuskilpailussa on Suomelle ensimmäinen laatuaan.

Ravintola Fat Lizardin keittiömestari Matti Hälvä sekä pizzamestari Emanuele Garieri pokkasivat kolmannen sijan API-liiton (Associazione Pizzerie Italiane) L’Italia in una Pizza -kilpailussa myöhään torstai-iltana Italian Fiuggissa. Palkintosija kyseisissä maailmanmestaruuskilpailussa on Suomelle ensimmäinen laatuaan.

– Huikea homma. Toki meillä oli kova usko menestykseen, koska tiesimme pizzamme olevan laadullisesti huippuluokkaa, mutta kun ollaan pizzan kotimaassa Italiassa, niin lähtökohtaisesti ollaan tietysti altavastaajia, toteaa ravintolan keittiömestari Matti Hälvä.

pizzamm1

Pronssia pokanneet MM-pizzat saadaan ravintolan listalle, miehet lupaavat.

Maiden väliseen finaalikilpailuun osallistui kahdeksan maata. Mukana oli joukkue Suomen lisäksi Skotlannista, Espanjasta, Ranskasta, Saksasta, Maltalta, Romaniasta sekä Ukrainasta. Voiton kilpailussa vei Ranska ja Ukraina sijoittui hopealle.

Kilpailuun makuja omasta kotimaasta

Kukin joukkue valmisti kilpailussa kaksi pizzaa: valkoisen sekä punaisen pizzan, joista jälkimmäinen sisälsi tomaattikastikkeen.

Suomalaisravintolan valkoisen pizzan täytteiksi valikoituivat maa-artisokka, kuivattu poron sydän, poron entrecôte, raitajuuri, fior di latte- ja parmesanjuusto sekä punajuuren verso. Punaisessa kilpailupizzassa täytteinä olivat kantarelli, karitsa-ragu, kuivattu tomaatti, pecorino ja rucolan verso. Tiimin idea oli tuoda kilpailuun makuja omasta kotimaasta, moni kilpailijoista tyytyi perinteisempiin italialaisiin täytteisiin.

LUE MYÖS: Euroopan paras burgeri tulee Suomesta

Tuomariston jäsen, APIn presidentti Angelo Iezzin kommenttien perusteella pizzoista oli havaittavissa oma kädenjälki.

– Hyvin tehty Suomi. Pizzoistanne näki, että niiden suunnitteluun oli käytetty paljon aikaa. Pizzat näyttivät hyviltä ja taikinassa oli paljon pieniä yksityiskohtia. Pizzat oli kasattu hienosti ja makujen yhdistelmät olivat onnistuneita.

Lähde: Ravintola Fat Lizard

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat