MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa keskusteltiin maanantaina suomalaisista juureksista sekä "luksusperunoista". Michelin-tähtiäkin saavuttanut keittiömestari Filip Langhoff antoi ohjelmassa juuresvinkkejä ja nimesi omat juuressuosikkinsa.
Keittiömestari ja Michelin-tähtikokki Filip Langhoff kertoi maanantain Viiden jälkeen -ohjelmassa erilaisten juuresannosten olevan nykypäivänä kohtuullisen suosittuja myös ravintoloissa. Tätä on edesauttanut kokin mukaan muun muassa vege- ja vegaaniruoan buumi. Langhoff itse kertoi rakastavansa laajasti eri juureksia.
– Yksi lemppareistani on kotimainen punajuuri, ja sitten vähän erikoisemmat kuten maa-artisokka ja juuripersilja. Mustajuuri on myös yksi. Käytän aina, kun niitä saa.
Langhoff nostaa esimerkeistään parrasvaloon erityisesti maa-artisokan. Sitä soisi käytettävän keittiömestarin mukaan enemmänkin. Kokki tarjoaisi sitä itse sellaiselle ravintola-asiakkaalle, joka ei liiemmin koe pitävänsä juureksista.
– Yksi sellainen, mitä ei ei ole tarpeeksi käytetty on maa-artisokka. Maa-artisokka toimii vähän samalla tavalla kuin peruna ja sitä voi käyttää melkein kaikissa paikoissa, missä perunaakin käyttäisi. Friteerattu maa-artisokka esimerkiksi – en ole tavannut yhtään henkilöä, joka ei olis tykännyt siitä. Jos keittää ja friteeraa ne rapeaksi ja sitten syö jonkun kiva mustavalkosipulimajoneesin tai vastaavan kanssa. Se toimii aina, Langhoff vinkkaa.