Yksi väline voi tehdä kahvistasi hetkessä parempaa – keittimestä riippumatta!
Kahviammattilaisen mukaan keittiövaaka on väline, joka jokaisen kahvin ystävän tulisi hankkia kotiinsa. Tämän välineen avulla kahvielämyksesi saattaa parantua huomattavasti.
Hyvän kahvin valmistuksessa tärkeää on, että mittasuhteet ovat kunnossa. Kahvia tulisi annostella 16 grammaa 250 grammaa kohden – ei vähän sinne päin.
– Vertaisin kahvia ruoanvalmistukseen tai leipomiseen, Stumptown Coffee Roastersin vanhempi kouluttaja Emily Rosenberg kertoo HuffingtonPost-sivustolle.
– Voit noudattaa suuntaa antavia reseptejä, jotka eivät ole kovinkaan tarkkoja, tai vaihtoehtoisesti voit ottaa vaa’an esille ja taata haluamasi lopputuloksen.
Maukasta kahvia keittimestä riippumatta
Vaikka vaa’an käyttäminen saattaa tuntua joistain haastavalta ja vaikealta asialta, kahvin valmistus vaa’an avulla on Rosenbergin mukaan varsin yksinkertaista. Kahvia varten sinun ei tarvitse punnita kuin kaksi ainesosaa, vesi ja kahvi.
Keittiövaakaa kannattaa käyttää myös siksi, että kahvinkeitinten kyljistä löytyvät mittaviivat eivät ole kovinkaan tarkkoja, ja ne voivat erota suurestikin riippuen keittimen merkistä.
– Ne eivät ole todellisia kuppikokoja, mikä voi olla todella hämmentävää, Rosenberg toteaa.
Myös kahvimitoissa voi olla eroja.
Vaa'an avulla mittasuhteet ovat taatusti oikeat, ja kahvi saadaan maistumaan toivotulta keittimestä ja kahvimitasta riippumatta.
Lähde: HuffingtonPost
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"