Yksinkertaisen nokkela tapa paistaa kananmuna – "kirjekuoritekniikka" saa suut loksahtamaan hämmästyksestä

Näin erottelet munan keltuaisen valkuaisesta helposti 0:52 Näin erottelet munan keltuaisen valkuaisesta helposti

Yksinkertaisen nerokas tapa kananmunan paistamiseen villitsee nyt eri somekanavissa. 

Osaatko jo erotella kananmunan keltuaisen valkuaisesta? Videolla näytetään helppo niksi.

Jos etsit uutta, hauskaa tapaa kananmunien paistamiseen, ota haltuun viraalihitiksi kasvanut ”kirjekuoritekniikka”. Alun perin @sunnycusine -nimimerkin jakamalla videolla näytetään, miten kananmunan valkuaisen ja keltuaisen erottamalla saa paistettua munan hauskalla tavalla kirjekuoren malliin. Videolla on jo huimat yli 40 miljoonaa katselukertaa.

Jos video ei näy, katso se täältä.

Kun keltuainen ja valkuainen on eroteltu toisistaan, valkuainen kaadetaan varovasti vokkipannulle, jossa sitä pyöräytetetään niin, että se leviää tasaiseksi ja ohueksi kerrokseksi. Pannu ei saa olla liian kuuma, jotta valkuainen ei pala. 

Sitten hieman paistuneen valkuaisen keskelle asetetaan keltuainen. Lopuksi valkuainen käännetään reunoilta keltuaisen päälle, jolloin kanamuna muodostaa kirjekuoren muotoisen paketin. Kananmunan voi sitten maustaa haluamallaan tavalla.

Kirjekuoriniksi on levinnyt TikTokin lisäksi muissakin sosiaalisen median kanavissa ja muodostunut viraalihitiksi. Ihmiset ovat kokeilleet tekniikkaa itsekin ja todenneet sen toimivaksi. 

Munaniksistä ovat uutisoineet useat eri uutiskanavat, kuten NBC ja ruokasivusto The Kitchn.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.