Palkitun pizzakokin mukaan harva pizzanystävä syö tätä ruokalajia siten, kuten se on alunperin tarkoitettu.
Katso videolta näppärä vinkki yleiseen pakastepizzoihin liittyvään ongelmaan.
Mikä on oikea tapa nauttia pizzaa? Tämä on kysymys, joka herättää kerta toisensa jälkeen vahvoja mielipiteitä. Kun puhutaan aidosta napolilaisesta pizzasta, tähän löytyy palkitun pizzakokin mukaan vain yksi oikea tapa.
Ja tämä tapa ei suinkaan ole se, millä moni meistä on tottunut oman pizzansa nauttimaan.
Pizza World Championship -kilpailuissa palkitun Verace Pizzerian omistaja Stefano Cirenen mukaan ohutta ja pehmeäpohjaista pizzaa ei kannata leikata paloiksi ja yrittää syödä käsin. Myöskään haarukan ja veitsen käyttö ei missään nimessä kuulu asiaan.
Oikea tapa nauttia pizzaa on taitella se neljään osaan ja nauttia herkku pikaruoan tavoin paperitaskusta.
Pizza tulisi syödä katuruoan tavoin
Cirenen mukaan tämä tapa juontaa juurensa pizzan alkulähteille Italian Napoliin.
– Se oli aikoinaan katuruokaa, jota syötiin kävellessä, aivan kuten voileipää, palkittu pizzakokki Cirene kertoo.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
– Se kuuluu taittaa kerran, ja sitten toisen kerran, aivan kuten crepe.
Pizza on selvästi Cirenelle intohimo, sillä ravintolan Instagram-sivuilta löytyy kymmenen sääntöä, joita napolilaisen pizzan kanssa tulisi noudattaa. Sääntöihin kuuluu muun muassa tuoreiden raaka-aineiden käyttö, 90 sekuntia kestävä paistaminen ja pehmeä lopputulos, joka mahdollistaa taittamisen.
Lähteet: Today, News.com.au